MENÜ

1 puanı kurtardılar!

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Abdullah Avcı dönemindeki en kötü savunma performansını gösterdi Göztepe karşısında. Topa hakim olan taraf gibi gözükseler de kontrolü bu kadar kaybetmek, maçı her iki kalede aksiyon filmine çevirmek Avcı’nın hiç de kabulleneceği bir durum değil aslında. Berat’ı stoperlerin arasına çekme planı net şekilde tutmadı. Özellikle orta alandaki top kayıpları sonrası defansta ciddi boşluklar bırakan Bordo-Mavililer, Jahovic’e ilk yarıda birbirinin kopyası iki pozisyon verdi. İlkini kaçıran yıldız forvet, 45+2’dekini affetmedi. Diabate’nin şık pasında Adis cezayı kesti: 1-0.

Haberin Devamı

Berat 4 dakika dayanabildi

Göztepe gibi hızlı isimlere sahip ve geçiş oyununu doğru oynayabilen bir takıma karşı ikinci yarıda da zaaflarından kurtulamayan Trabzonspor, hücumda ve savunmada yine siyah ile beyaz kadar farklıydı. Fırtına, zaman zaman rakibini inanılmaz bunalttı ancak ön tarafta Nwakaeme-Djaniny-Ekuban üçlüsü doğru bitiriciliği yapamayınca gol eksik kaldı. 63. dakika ise maçın kırılma anlarındandı. Vitor Hugo’nun sakatlanıp çıkması sonrası stopere çekilen Berat, sadece 4 dakika dayanabildi! Göztepe’nin ilk hızlı hücumunda Diabate’ye indirip, kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Göztepe kopartamadı

Trabzonspor 10 kişi kalmasına rağmen maçı kopartamayan, iki golü ofsayta takılan Göztepe, defanstaki bir anlık konsantrasyon kaybının bedelini ağır ödedi. 88’de Yusuf Sarı’nın ortasında Ekuban durumu eşitledi: 1-1. Sarı-Kırmızılılar’ın beraberlikten sonra net fırsatları kaçırdığı, hem Uğurcan’a hem de direğe takıldığı hesaba katılırsa, dünkü 1 puan Trabzonspor için kazanç gibi görülebilir. Ancak heyecanını yitiren ve maç içinde konstrasyonunu kaybeden bazı oyuncular üzerine düşünülmesi gerekir.

YORUM YAZ