MENÜ

1 puandan ötesi olmazdı

Abone Ol Google News

Trabzonspor 4. sırayı garantilemişken, bazı genç futbolcuları artık sahada görmek herkesin beklentisiydi. Ancak ilk 11 açıklandığında orta sahada Kamil Ahmet, sol bekte 2 maç sonra gidecek olan Marlon’un isimleri yazıyordu. İnsan ister istemez düşünmeden edemiyor; ‘bu çocuklar bu karşılaşmada bile oynayamayacaksa, ne zaman oynayacak?’ diye...

Haberin Devamı

Maça dönersek... Antalyaspor önünde müthiş bir tempoyla baskı kuran Trabzonspor’un, bu kez karşısında dersini iyi çalışmış bir Konyaspor vardı. Özellikle Bakasetas’ı adam adama markajla durduran İlhan Palut, oyun mesafesini olabildiğince kısalttı, hızlı hücumlarla çıkış aradı. Bu plan, 19. dakikada sonuç verdi... Cikalleshi’nin uzun pasında Sekidika arkaya sarktı, Serkan Asan çok acemice rakibini düşürüp, takımını 10 kişi bıraktı. Aslında maçın kırılma anı da, bu dakikaydı.

Uğurcan maçı tuttu

Bordo-Mavililer, ilk yarı sonuna kadar her ne kadar topu ayağında tutup, daha fazla pas yapan taraf olsa da, hücumda beklenen çeşitliliği gösteremedi. İkinci devrede ise Konyaspor, 1 kişi eksik kalan rakibi önünde tamamen kontrolün sahibiydi. Hatta çok da önemli fırsatlar yakaladı ancak hepsinde Uğurcan’a takıldılar. Trabzonspor ise bulabileceği en iyi dakikada golü attı. Baker, 64’te müthiş bir vuruşla, frikikten ağları havalandırdı: 0-1. Bu gol sonrası kısa süreli sendeleyen Konyaspor, çabuk toparlandı.

Haberin Devamı

Hadziahmetovic öne çıktı

İlk yarıda bir golü geçersiz olan Yeşil-Beyazlılar’ın sırasıyla 73 ve 78’de attığı goller ofsayt ve kaleciye faul nedeniyle sayılmazken, 81. dakikada günün en istekli ismi Hadziahmetovic, Bakasetas’ın hatasını affetmedi: 1-1. 85’te Nwakaeme’nin kafası direkten geri döndü, 87’de ise Hadziahmetovic’in uzaktan füzesinde ağlara giden gol, ofsayt nedeniyle bir kez daha iptal edildi. Açıkçası Trabzonspor, dünkü şartlarda 1 puandan fazlasını alamazdı ve Avcı yönetiminde, 16. deplasmandan da yenilmeden ayrıldı.

YORUM YAZ