MENÜ

1 puandan değerli

Abone Ol Google News

İhsan Derelioğlu, takımın başına idareten koyulan bir hocadan çok daha fazlası olduğunu sahaya sürdüğü 11’le gösterdi. İlk 7 haftada hemen hemen benzer bir kurgu ve iskeletle çıkan Trabzonspor’un dün farklı bir planı vardı. Açıkçası ligin en zor deplasmanında buna cesaret etmek bence değerliydi. “Kaybedecek bir şeyi olmayanlardan korkmalısın. Çünkü onlar, kazanmak için her şeyi yaparlar” sözünden hareketle İhsan hoca, iyi bir maç önü hazırlığıyla elinden geleni ortaya koydu. Sonrasında iş oyunculara düşüyordu...

Haberin Devamı

Sörloth olsaydı...

Trabzonspor ilk yarıda bu sezon hiç olmadığı kadar mücadele etti ancak sonuç üretme noktasında Djaniny hiç etki gösteremedi. Özellikle 25. dakikada öyle bir pozisyon yaşandı ki, akıllara hemen Sörloth geldi! Flavio’nun uzun pasında arkaya sarkan Djaniny 30-35 metre topu sürdü, karşı karşıya durumda net fırsatı harcadı. O Djaniny için ilk devrede 2 pozisyon daha hazırlandı fakat atamadı. Alanyaspor ise en ciddi tehlikesinde 39. dakikada Bareiro golü bulmasına rağmen ofsayt kararına takıldı. Açıkçası ilk 45’te Alanya’nın Trabzonspor’dan önde olduğu tek nokta; etkili duran top kullanmalarıydı.

Haberin Devamı

Duran top sorunu

İşte o fark, ikinci yarının henüz başında Trabzonspor’un golü yemesine neden oldu. Maç boyunca çıktığı her topa vuran Caulker, Bakasetas’ın ortasında ağları havalandırdı. Devamında hemen Yusuf Sarı ve Afobe hamleleri geldi. 59. dakikada da Bordo-Mavilileri skoru eşitledi. Uğurcan Çakır, hücumdaki yaratıcı oyuncu eksikliğine nazire yaparcasına 70-80 metrelik nokta atışı bir degaj kullandı. Serkan’ın pasında Afobe ile Caulker arasında sıkışan top, Alanyaspor’un stoperine çarpıp filelere gitti.

Karşılıklı hamleler...

Sonrasında her iki hocanın karşılıklı hamleleri vardı... Çağdaş Atan’dan 4 değişiklik geldi, İhsan Derelioğlu ise Newton’dan hiç görmediğimiz şekilde merkezi güçlendirdi! Maç boyunca direnci düşmeyen Trabzonspor 88’de Yusuf Sarı, 90+1’de Afobe ile öne geçme şansı da yakaladı ama olmadı. Evet, Fırtına dün belki kazanamadı ancak ‘yetersiz’ olduğu öne sürülen bu kadro, doğru planlamayla neler yapabileceğini kanıtladı.

YORUM YAZ