MENÜ

Yapma bunu hocam!

Abone Ol Google News

Ülke olarak en büyük sorunlarımızdan bir tanesi başkasından beklediğimiz doğruları asla kendi hayatımızda uygulamamak. En basit örneğini önceki gece Adana Demir-Hatay maçının ardından yaşadık. Daha bir hafta önce, “Bunun adı ırkçılık değil. Yabancının Christmas’ını düşünüyorsak bizim oyuncuların da Ramazan Ayı’nı düşünmemiz lazım” diyerek TFF’yi eleştiren Ümit Özat, Hatay maçının ardından ise futbol adına konuşacak pek bir şey bulamayınca ihaleyi Pote’nin üzerine yıktı. Kaçan avantajı oruca bağladı.

Haberin Devamı

Kimseden tepki yok!

Pote’ye oruç tutmaması gerektiğini söylemelerine rağmen tuttuğunu, bunun da performansına yansıdığını kaydeden Özat, “Biz de elhamdülillah Müslümanız. Orucun telafisi var ancak bu maçın telafisi yok. Burada 20 bin taraftar, emek harcayan arkadaşları var. Hiçbir şey ekmek yediğin yerden önemli değil. Orucun kazası var. Böyle maçlarda 10 kişi kaldığınız zaman çok zor. Olur mu böyle? Biraz daha duyarlı olması lazımdı. Onunla birebir konuşacağım” dedi. Taraftarın da takımın da önüne golcüyü attı.

Haberin Devamı

Yarı finalde iftar!

Ezan okunduğu anda idmanda bile olsa çalışmayı bırakıp, gidip namazını kılan, odasında saatlerce Kuran okuyan biri Pote. Taviz vermeyeceği tek konu bu. Adana’daki herkes bunu bilir ve kabul etmiştir. Çünkü Beninli forvet Şimşekler’le çıktığı 103 maça 63 gol, 7 asistlik inanılmaz bir performans sığdırmıştır. Ourçlu çıktığı Balıkesir ve Gençler maçlarında takımını Play-Off’a taşımıştır. Yani 2018 Şampiyonlar Ligi Finali öncesi Salah’ın oruç tutmasıyla ilgili soru üzerine Klopp’un da dediği gibi, “Oruç tutmak kişisel ve dini bir inanç. Bir futbolcu yapması gerekenleri yerine getiriyorsa ben daha fazlasına karışmam” cümlesinin karşılığını fazlasıyla vermiştir Pote... Tottenham yarı finalinde Ajax’ın yıldızları Ziyech ve Mazraoui maç esnasında oruçlarını açtıkları fotoğrafı da hatırlatalım ve şunu söyleyelim.

Bahaneye gerek yok!

Bahaneye gerek yok. Her şey net bir şekilde ortada. Adana Demirspor bu ligin en büyük bütçeli, en güçlü kadrosudur. Bu kadro ile Ümit Özat 4 kez berabere kalmış, 2 mağlubiyet almış. Play-Off’u mucizelere bırakmış. O mucize de Giresun’un bütün sezon oynamadığı topu oynayıp Altınordu’yu yenmesi, işi bitiren Gençlerbirliği’nin de Demir’i aslarından yoksun takımıyla konuk etmesiyle gerçekleşmiş. Nitekim İlhan Palut’un 5 Ocak Stadı’ndaki müthiş deplasman atmosferine rağmen taktik dersiyle başlayan maç, Ümit Özat’ın gereksiz açıklamalarıyla sona erdi.

YORUM YAZ