MENÜ

Son finalist Antalyaspor

Abone Ol Google News

Kupa derbisinde zafer Antalyaspor'un oldu. Kırmızı-Beyazlılar, Poldi ve Hakan'ın iki harika golüyle finalde Beşiktaş'ın rakibi olurken ligde 4-0 yenildiği rakibinden rövanşı kusursuz bir oyunla aldı. Alanya ise geçen sezon finalde veda ettiği hayalini gelecek yıla bıraktı.

Haberin Devamı

Ersun Yanal'ın Podolski tercihi ideal savunma ve orta sahasını daha üretken bir hücum hattıyla birleştirmek için... Yanal geldikten sonra süre bulmakta zorlanan Alman yıldız adına adeta bir ispat maçı yani. Çünkü Poldi haklı olarak haftalardır gol yollarında sıkıntı çeken takımı kenardan izlemekten rahatsız. Haklılığını da 18. dakikada attığı golle gösterdi nitekim. Topu alması, süratle dönüp vurması ve fileleri bulması 1 saniye içinde oldu sanırım. Akdeniz ekibinde onun gibi bir yıldızın kazanılması lige de olumlu yansıyacak. Sezonun en öne çıkan takımı Alanyaspor'un ise devreye kadar ki görüntüsü alışılmış Çağdaş Atan futbolundan bir hayli uzak. Bence ilk 45'in son düdüğü çaldığında Bünyamin ve Gökdeniz'in harcadığı yüzde yüzlük pozisyonlarla farklı şekilde mağlup duruma düşmediğine şükretmiştir genç teknik adam.

Haberin Devamı

Plan ve tercih kazandı!

Elbette bunda orta saha ve kenar rotasyonunun etkisi büyük. Çağdaş hoca, "Her oyuncumla aynı oyunu oynarım" özgüveninin kurbanı oldu bir anlamda. Haliyle ikinci yarıda bunu değiştirmek için tüm kozlarını kullandı. Fakat Yanal'la birlikte attığı golün değerini en iyi bilen takımlardan biri haline gelen Antalya müsade etmedi. 82'de Hakan Özmert'in attığı mükemmel gol ise kariyerinin sonuna yaklaşan tecrübeli orta saha oyuncusunun Antalyaspor tarihine bıraktığı izin manzara resmi gibi. İki takım oyuncularına da tebrikler. Sahada mükemmel bir mücadele vardı ama planı ve tercihleri doğru olan kazandı.

YORUM YAZ