MENÜ

Sivasspor destan yazdı

Abone Ol Google News

Süper Lig’de sezonun son maçında Kasımpaşa ile karşılaşan Sivasspor, Kayode ve Gradel’in attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Üst üste 19’uncu maçında da yenilgi yüzü görmeyen Kırmızı-Beyazlılar sezonu 65 puan ile 5’inci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Dile kolay tam 19 maç... Tarihi bir yenilmezlik serisini Kasımpaşa’yı da yenerek 5’lik koltuğuyla taçlandırmak tam anlamıyla büyük bir teknik direktör başarısı. Herkes şampiyon hocayı konuşur ama Çalımbay’ın tüm şartlar masaya yatırıldığında böyle bir sezonu bu şekilde bitirmesi Yiğidolar için paha biçilemez. Bence sezonun da hocasıdır. Her sene istikrarla küme düşüren hocalar varken Rıza hocanın aldığı her takımı ulaşabileceği en üst seviyeye taşıması, bunu bir istirar haline getirmesi büyük bir takım çalıştırma zamanının çoktan geldiğinin göstergesi. İddiasız Kasımpaşa karşısında takipçilerinin iştahını kıran bir oyunla kazanması da müthiş sezonun çileği oldu.

49 maçla bitirdi

Kayode’nin perdeyi açtığı maçta sezona damga vuran Gradel’le hedefe ulaşan Kırmızı-Beyazlılar, 65 puanla ligi bitirdi. Rakiplerine oranla dar bir kadro, herkesin yaşadığı pandemi şartları, Avrupa serüveni, Türkiye Kupası derken tam 49 maç oynadı Yiğidolar bu sezon. Yani bu sıkışan fikstürün en yıpranan takımının ligi burada bitirmesi tarihi bir başarı. Tebrikler Sivasspor, tebrikler Rıza Çalımbay ve ekibi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ