MENÜ

Sheriff'te parlayan Türk!

Abone Ol Google News

Türk futbolundan teknik adam ihracatı yapmak istiyoruz. Milli Takım oyuncularımızın birçoğunun lejyonerleştiği futbolumuzda hocalarımızın da Edirne ötesine geçmeleri en büyük arzumuz. Son dönemde Erol Bulut bu zinciri kırdı, yenilerinin de olmasını bekliyoruz. Bu zinciri sessiz sedasız kırıp kariyer inşaa edenler de var. Pekçoğumuzun haberi yok belki ama Süper Lig’in unutulmaz isimlerinden biri olan Bülent Bölükbaşı, tam 2 yıldır Sherrif kulübünde önemli bir yer edinmiş durumunda. Stjepan Tomas’ın yardımcısı olarak gittiği Kuzey ekibinde Victor Mihailov, Roman Philipchuk ve Roberto Bordin’in başyardımcısı olarak çalıştı. Küçücük bütçesiyle dünya devlerine kafa tutarak herkesin farkındalığını kazanan Sherrif takımının tüm saha içi organizasyonundan o sorumlu.

Haberin Devamı

Tüm taktiksel gelişim onun eseri

Antrenman programları, taktiksel verilerin işlenmesi ve oyun kurgusunun iyileştirilmesi, bireysel performansların gelişimi gibi konularda yaptığı çalışmalar, gelişimiyle dikkat çeken Sherrif Kulübü’nün değerlisi haline gelmesini sağladı. Old Trafford’da maça çıkan nadir Türk antrenörlerden biri. Yine pek haberimiz yok ama 26’nın üstünde Avrupa maçında görev alarak tecrübesine tecrübe kattı. İngilizce’nin yanına Rusça da ekledi, İspanyolca üzerinde çalışıyor son dönemde. Kulüp yakın zamanda ona tüm futbol organizasyonunu emanet etmek üzere bir planlama içerisinde.

Haberin Devamı

Pro Lisans için daha ne yapsın!

Toparlayacak olursak... Bülent Bölükbaşı; futbolculuk kariyerinde çoğunluğu Süper Lig olmak üzere 400’ün üzerinde profesyonel maça çıkmış, oynadığı tüm takımlarda profesyonelliğinden ötürü kaptanlık pazubandı takmış, teknik adamlığa öyle formasını çıkardığı gibi değil tüm eğitimlerden geçerek atılmış. Antep’te ve Kayseri’de sportif direktörlük yaparak idari anlamda da kendisini geliştirmiş, tecrübeli hocaların yanında yardımcılık yapmış bir futbol adamı. Bugün tüm teknik ve taktik edinim ve becerileriyle birlikte ülkeyi Avrupa arenasında başarıyla temsil ediyor. Ancak şimdiye kadar defalarca başvurmasına rağmen Pro Lisans’a kabul edilmedi hala. Tamam anladık, burada değer vermiyoruz kendisini geliştirmek isteyen pekçok futbol adamına ama en azından zinciri kırıp Avrupa’da kendisini kabul ettiren insanlara da destek olalım.

YORUM YAZ