MENÜ

Samsunspor'un 'Önder'i!

Abone Ol Google News

Samsun şehri, Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar önemliyse Samsunspor da Türk futbolu için o kadar kıymetli... İnişler çıkışlar yaşamış her zaman ama çok büyük hikayeler sığdırmış ömrüne. Unutulmayacak acıları da var, hafızalara kazınan başarıları da. Elbette Anadolu'nun birçok köklü kulübü gibi uçurumun kenarına geldiler. Son dalı tek parmak tutuyordu adeta. Amatör lige kadar gitmişti 4 yılda belki de. Gidenleri çok daha yeni gördük. Mersinler, Karabükler, Ordular silindi gitti hatıralarıyla. Yenilerinin dönmesi için bekleyecekler şimdi acılar içinde. Merak edenler Kocaelisporlu bir taraftara sorsun da dinlesin o dönüş yolunun çilesini. Köylerde oynanan maçlar, beton üzerinde yapılan idmanlar, soyunma odasız statlar. Çeken bilir.

Haberin Devamı

Küllerinden dağ doğdu!

Başta vurguladık... Cumhuriyet ve Samsun ilişkisini... Atatürk'ün Samsun'daki dünya var oldukça silinmeyecek izlerini söylemeye gerek yok. Her Samsunlu yaşatıyor ve yaşatacak asırlarca bu derin tarihi. Bir ulus yok olacak diye beklerken yedi düvel, Ulu Önder dağ gibi bir devlet çıkardı ortaya. Samsunlular için bir diğer çok önemli şey kuşkusuz Samsunspor'dur. İşte yok olmak üzereyken o uçurumdaki tek parmağı tutup her anlamda eskisinden daha güçlü bir yapı ortaya çıkaran Yüksel Yıldırım da Samsunspor'un Atatürk'üdür. Benzetmeyi kimse başka tarafa çekmesin. Kulübü borç batağından çekip aldı, 'Kurtarıcı' oldu. Altyapıya muazzam bir Akademi kurdu, Samsun çocuklarına gelecek şansı verdi, işin ehillerini başına koydu, 'Halkçı' oldu. Sıfırdan emek verip hayatını tüketerek kazandığı servetini Samsunspor'a döktü, yeniden futbol şehrini ayağa kaldırıp 'Devrimci' oldu.

Haberin Devamı

En önemlisi organizasyon

1. Lig'i 12 yıldır her sene işim gereği olduğu kadar sevdiğim için de yakından takip eden; Samsunspor taraftarına ise her zaman hayran bir gazeteciyim. Unutulmaz koreografilerinin manşetlerini gazetede hep ben hazırladım en geniş sütunları ayırarak. Yeri geldi benim de verdiği mesajlarla alakalı eleştirdiğim dönemler oldu Sayın Yıldırım'ı... İş hayatında bu denli başarılı olmuş bir insanın Türk futbol düzenine doğrudan uyum sağlaması beklenemez elbette. Ancak özellikle tepeden tırnağa kulüp organizasyonun geldiği nokta, özellikle bu sezon kurulan kadro, özellikle üst üste kaçırılan şampiyonluklardaki maddi ve manevi yıpranmışlıkla beraber Samsun şehrinde 7'den 70'e herkesin destek olması gereken biri varsa o da Yüksel Yıldırım'dır.

Samsun'dan Akşehir'e

Geçenlerde Akşehir'de düzenlenen bir U12 Turnuvası vardı. Büyük Taarruz'un başladığı yer Akşehir. Atatürk'ün istihbaratçıları yanıltmak adına organize ettiği bir futbol maçında başlattığı destan... 'Yüzyılın maçı'nı 12 yaşındaki geleceğin yıldızlarına oynattılar yani düzenlenen turnuvayla. Ülkemizde klavye başında herkes gazeteci tabii. O tarihi canlandırmada ulusal basından yer alan tek gazeteciydim. Yüksel Yıldırım'dan U12 Takımı'nın Akşehir'deki turnuvaya katılması rica edilmiş. Sadece U12 Takımı değil altyapı koordinatörü bile kafileyle oradaydı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir, Altınordu, Gençlerbirliği, Konyaspor gibi takımların da katıldığı bir organizasyon. Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Tahir Kıran'ın da bulunduğu bir sohbet ortamında ben de gazeteci kimliğimi ortaya koymadan oturdum.

Haberin Devamı

Kulak misafirliği

Gazeteci önünde herkes över zaten ama daha önce uzun yıllar Galatasaray Altyapısı'nda görev yapan, Utrecht'te yıllarca çalışan Samsunspor Altyapı Koordinatörü Savaş hocanın başkanın vizyonuyla ilgili anlattıklarını dinledikten sonra ve yine tabela üzerinden eleştirildiği dönemde açıkçası bu yazıyı yazmam gerektiğini düşündüm. Samsunspor taraftarı, Başkanı'na ve bu fedakarlıklara sahip çıkmalı. Sabırla destek vermeli. Atılan temeller, geleceğe yönelik adımlar o kadar güçlü ki Bayram hoca gider başkası gelir ama Samsunspor'un önünde Yüksel Yıldırım'la beraber kimse duramaz.

YORUM YAZ