MENÜ

Şampiyon Kocaelispor

Abone Ol Google News

Amatöre kadar düşüp küllerinden doğan Kocaelispor ait olduğu yere döndü. Körfez, 'Süper final' olarak adlandırılan maçta Sakaryaspor'u; Musa Nizam, Benhur Keser, Murat Cem ve Bahattin'in golleriyle 4-0 devirip, Eyüpspor ve Manisa FK'nın ardından 1. Lig'e yükselen 3. takım oldu.

Haberin Devamı

Sonda yazacağımızı başta belirtelim... Hafta boyunca 'İkisi de 1. Lig'e alınsın' diye yandı ortalık. Bu camialar öyle büyük ki yaşadıkları tüm zorluklara karşın ayakta kalabildiler. Amatörden döndü Kocaelispor, kimseye eyvallah etmedi. Uçuruma yuvarlanırken taraftarıyla ayağa kalktı defalarca Sakaryaspor. Elbette isteriz ikisi de bir an önce Süper Lig'e gelsin. Ancak ait oldukları yere bileğinin hakkıyla çıkmak yakışır iki büyük futbol şehrine.

Pandemi olmasaydı bari

Ah şu pandemi olmasaydı da alem final görseydi, Olimpiyat da taraftar... Yine de sahada futbolcuların arzusu taraftar eksikliğini bir nebze de olsa azalttı. Kocaeli finale gelene kadar 3 gol yedi sadece. Sakarya bir kez izin verdi topun filelerine gitmesine. Yani skor üstünlüğünü yakalarsa değerini bilen iki takımın maçıydı. Kocaeli o kadar çabuk yakaladı ki bunu neredeyse İstiklal Marşı'nda attı golü. Duran toptan gelen Musa Nizam kafası, tempoyu Kocaeli'nin ayarlamasını sağlarken Sakarya ise riskleri artırmak zorunda kaldı. Bu da kontratak ustası Mustafa Reşit Akçay'ın ekmeği için adeta ballı kaymak. Dakikalar ilerledikçe Sakarya aradı ama Kocaeli buldu. 38'de Benhur, 41'de Murat, 88'de Bahattin noktayı koydu.

Haberin Devamı

Yine tecrübe kazandı

Aslında maç biraz da Altay-Altınordu finaline de benziyordu. Mustafa Denizli'nin stratejik tecrübesi kupayı getirirken Hüseyin Eroğlu üzüldü. Aynı şekilde deneyimi bu ligin üstünde olan Mustafa Reşit Akçay'ın, Serdar Bozkurt'a kurduğu üstünlük gibi. Tatangalar için final kabusu devam ederken, sevinen Kocaeli'ydi. Tebrikler Körfez'in çocukları, darısı Sakarya'ya.

YORUM YAZ