MENÜ

Rıza Çalımbay için biçilmiş kaftan

Abone Ol Google News

Zirvede tartışmasız bir şekilde yer almak. Üstelik bunu tüm futbol kamuoyunun takdirini kazanarak başarmak. Herkesin zevk aldığı bir oyunla tüm bunları yapmak... Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ve öğrencileri 7’de 7’nin eşiğinde Fenerbahçe’yi ağırlıyor. İlk kez güçlü rakibiyle kadro değeri dışında saha içi tüm verilerde üstün olarak karşılaşacak. Oyuncular çekinmek bir kenara kazanacaklarına eminler.

Haberin Devamı

Derbi öncesi 3 önemli oyuncusu sınırda olan Fenerbahçe’nin durumu Rıza hocanın oyununa da biçilmiş kaftan. Top rakipteyken yakın, temaslı, sert oyun... Topu aldığında ise çabuk ve ezbere sonuca uzanan yol. Yani kazanmak zorunda olan konuk takımın vereceği reaksiyonlar Sivas’ın işini kolaylaştırabilir. Hakan Arslan’ın cezalı olması Yiğidolar için bir krize yol açacak gibi algı oluşsa da onun yerine oynayacak Cofie’nin bu maç özelinde Rıza hocanın planına daha uygun olması muhtemel.

Bu istatistiğe dikkat!

6 maç art arda kazanarak kulüp tarihinin Süper Lig’deki en uzun galibiyet serisini yaşayan Sivasspor, bu karşılaşmaları en az ikişer gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Ligin en fazla isabetli şut çeken 3 oyuncusundan biri olan Mert Hakan Yandaş, Sivasspor adına sahadaki en etkili isim olabilir. Cezası biten Yatabare de günün yıldızı olmaya aday.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin kaybetmesi durumunda devreyi lider bitirme şansını yitireceği maç; Sivasspor için zirvedeki yerinin sürpriz olmadığını anlamayanlara bir kez daha anlatmak adına bir ispat 90 dakikası.

YORUM YAZ