MENÜ

Konya için tarihi fırsat

Abone Ol Google News

10 maçtır kazanamayarak Avrupa hedefinden uzaklaşan Konyaspor, taraftarının gönlünü almak istiyorsa bundan iyi fırsat olmaz. Çünkü Galatasaray karşısındaki muhtemel galibiyet, hem 16 yıllık hasreti bitirmek hem de ligin zirvesini karıştırmak demek.

Haberin Devamı

Ekonomik ve idari anlamda bu kadar doğru yönetilen, her koşulda taraftar desteğini arkasında hisseden Konyaspor, 10 maçtır kazanamayarak üzdüğü taraftarının gönlünü almak istiyorsa, bundan iyi fırsat olmaz. Çünkü Galatasaray karşısında alınacak galibiyet sıradan bir 3 puandan ziyade, ligin zirvesinde taşları yerinden oynatmak daha da önemlisi tam 16 yıl sonra rakibini yenmek demek.

Ligde Galatasaray’a karşı son galibiyetini 2003-2004 sezonunda alan Konyaspor, bugün kazanmak için rakibinden daha çok koşmak, mücadele etmek zorunda. Ve elbette o basit savunma hatalarını bugün yapmamaları şart.

Galatasaray’ın kanatlar üzerinden yürüttüğü hücum planına karşı savunma bekleri Skubic ve Zuta’nın sergileyeceği performans, maçın hiç şüphesiz ki kilit noktası olacak. Fakat Onyekuru ve Feghouli gibi iki formda isme karşı orta saha oyuncuları da sık sık kenarlara yardıma gelmeli. Merkezde ise özellikle Ndiaye’yi durdurabilmek önemli.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Geçen hafta Aykut Kocaman’ın Ankaragücü maçının kadrosuna almayarak mesaj verdiği Jahovic, bugün Konyaspor’un en büyük hücum silahı olacak. Konyaspor’un hocası, Makedon forvetini geçen haftadan beri bu maça hazırladı.

Bu istatistiğe dikkat!

Fatih Terim ile Aykut Kocaman, teknik direktör olarak Süper Lig’de 11 kez karşı karşıya geldi. Terim’in bu maçlarda Kocaman’a karşı 4-3’lük üstünlüğü var ancak Kocaman son 3 maçta Fatih hocaya yenilmedi.

Kısa mesaj

Anadolu takımları için fırsat olan bu sezonda ilk 5 potasının uzağında kalan Konyaspor, yeniden umutlarını yeşertmek istiyorsa kazanmak zorunda.

YORUM YAZ