MENÜ

Kayseri dirildi, Başakşehir tükendi

Abone Ol Google News

Sarı-Kırmızılılar, Alibec’in dublesiyle Başakşehir’i devirdi, 19 puana ulaşıp ateş hattından averajla da olsa çıktı. Geçen sezon tarih yazan İstanbul ekibi ise Sivas beraberliğinden sonra en kritik virajı da dönemedi, 23 puanla zirvenin tam 15 puan gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi serüveni, üste üste as oyuncularda yaşanan ağır sakatlıklar, rakiplere göre artan maç yoğunluğu, herkesin başında olan pandemi belası... Tarihi sezondan sonra Başakşehir’in yaşayacağı kayıplar için son derece geçerli sebepler bunlar. Fakat kredinin tükendiği de gerçek. Turuncu-Lacivertliler için zirve yarışına kalkan tren Kayseri istasyonundaydı. Lokomotife zaten uzak kaldılar ama arkadan da olsa o trene binip yarışa doğru yol alma şansı vardı. Bu yüzden Okan hoca eksiklere rağmen ilk yarıda skoru getirecek tüm yetenekli silahları sürdü sahaya. Dan Petrescu ise sert savunmanın önüne koyduğu Attamah ve Campanharo gibi iki defansif oyuncuyla baskıyı kırmak istedi. Kırdı da. Topun arkasına doğru geçen Sarı-Kırmızılılar, risk alan rakibi karşısında 42’de Alibec’in şık golüyle öne geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

Rus ruleti gibi...

İkinci yarı Başakşehir için adeta bir Rus ruleti gibi. Daha fazla risk almasıyla maçı getirebilecek pozisyonları var. Zorlanarak da olsa yakalanan pozisyonlardan sonuç gelmedikçe geri dönüşler yavaşladı. Basit bir hata da Kayseri’ye zaferi getirdi. Yine Alibec attı, Sarı-Kırmızılılar güçlü rakibi karşısında tam 9 yıl aradan sonra kazandı. Altın değerinde bir galibiyet. 19 puana ulaşan Petrescu için çok önemli bir kredi bu maç. Okan Buruk için ise sezonu sorgulaması, hatta belki de takımı yeniden kurgulaması için fırsat. Çünkü zirve için rakipleri bu kadar iddialıyken ve ikinci yarıda her 90 dakikanın çok daha zor geçeceği ortadayken sanırım en mantıklısı bu olacak.

YORUM YAZ