MENÜ

İşte Avrupalı Yiğido!

Abone Ol Google News

Villarreal deplasmanında 3 gol atmasına rağmen puansız dönen, Maccabi’ye karşı bireysel hatalara yenik düşen Sivasspor, kardeş ülkenin kardeş kulübü Karabağ’ı 2-0 yendi, Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

Okan Buruk’un aklı fikri nasıl Avrupa’da başarı elde etmek ise Rıza Çalımbay’ın da öyle... Üstelik Çalımbay’ın elinde Okan hocanınki kadar geniş ve kaliteli bir kadro da yok. Geçen sezona göre mesela; ‘Avrupa oynayacağı için güç kazandı’ diyemeyiz Sivasspor için. Bütçe dengelerini koruyan, Avrupai yönetilen bir kulüp, dışarıda mütevazılığından ödün vermese de saha içinde mangal gibi yüreği olan hocası ve oyuncularıyla omuzlarına binen ülke puanı sorumluluğunu taşıyorlar. Bir önceki maç sağ açık oynayan adamı gerekirse stopere çekiyor ama ağlamıyor. Hoca bu kadar istekli olunca oyuncular da haliyle aynı kafada birleşiyor, varını yoğunu veriyor. Dengede giden oyunda bir korner atılıyor, Caner golü yapıyor. Ninga 37’de maçı koparacak yüzde yüz golü kaçırıyor.

Risk almaktan kaçmadı

Haberin Devamı

“Aman skoru koruyayım, yaslanayım” demiyor hiç kulübe. Daha 58. dakikada ağrıları olan Max Gradel’i ve Kayode’yi sokuyor. Yani fazlasını istiyor. Bu arzu ve hırs olmadan başarı gelmez. İspanya’da 3 gol atıp puansız dönmek, Maccabi karşısında şanssızlıklara kurban gitmek yıldırmamış Yiğidolar’ı. Dün; “Biz bu gruptan çıkarız” mesajını net bir şekilde verdiler. Yiğido’ya hayırlı olsun... 88’de Kayode işi bitirdi.

YORUM YAZ