MENÜ

İlk yarıya dikkat

Abone Ol Google News

Yazarımız Ömer Necati Albayrak, bugünkü Sivasspor-Beşiktaş maçı öncesi iki tarafı değerlendirdi.

Haberin Devamı

İlk yarılarda en çok gol atan takım Beşiktaş, yiyen ise Sivasspor... Hakan Keleş’in, güçlü rakibini devirmek istiyorsa müthiş bir 45 dakikalık plana ihtiyacı olacağı kesin. Kırmızı-Beyazlılar için kilit nokta, kesinlikle orta saha olacak

Hakan Keleş’li Sivasspor ligin analiz edilmesi en zor takımlarından. Çünkü yüksek coşkuyu yakaladığında her takıma ters gelebilecek bir yapıya bürünebiliyorlar. Beşiktaş ile oynadığı son 3 Süper Lig maçının ikisini kazanmaları zaten bunu çok net anlatıyor. Bence maçla ilgili en dikkat edilmesi gereken parametre ise ilk yarıda kuşkusuz. Çünkü bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım 26 kezle Beşiktaş. Kalesinde en fazla gol gören ekip ise 23 kezle Yiğidolar. Yani Sivas’ın ilk 45 performansı maçın kaderini belirleyecek. Bekleyen, alanları doğru savunan, pas trafiğini kesebilen bir oyun oynatabilirse Hakan Keleş, ikinci devrede hızlı hücumcularıyla mutlaka ama mutlaka aradığı fırsatı bulacaktır. Tabi bunun için özellikle orta saha oyuncularının performansı önemli olacak. Ndinga, Hakan Arslan ve Mert Hakan’lı orta saha bekliyoruz Sivas’tan. Dolayısıyla bu 3’lünün direnci, maçın da her iki takımın da kaderini belirleyebilir.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Puan olarak ne kadar rahat görünürse görünsün fikstüre bakıldığında Sivasspor için alacağı puanın değeri paha biçilmez. İlerleyen haftalarda olası bir korkulu rüya görmek istemiyorlarsa, bugün yenilmemek zorundalar.

Ön plana kim çıkar?

Konyaspor’a karşı bu sezon Süper Lig’deki 6. asistini yapan Emre Kılınç, geçen sezonun tamamında yaptığı asist sayısını yakaladı, bu maçın da kahramanı olabilir.

Sivas’ta son dakika

Yiğidolar’da cezalı Özer Hurmacı dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Teknik direktör Hakan Keleş ileri uçta Kone’yi mi, yoksa Diabate’yi mi oynatacağı konusunda kararsızlık yaşıyor.

Bu istatistiğe dikkat!

İlk yarıda oynanan maçta Beşiktaş’ı 2-1 yenen Sivasspor, Süper Lig tarihinde rakibini ilk kez bir sezonda iki kez mağlup etmek için sahaya çıkıyor.

YORUM YAZ