MENÜ

Hızlı, dinamik, teknik

Abone Ol Google News

Ömer Necati Albayrak, Galatasaray’ın renklerine katmaya hazırlandığı Jesse Sekidika’yı analiz etti...

Haberin Devamı

Eskişehirspor’un bu sezon en dikkat çeken ismiydi. Bunun sebebi takımının oyun hızını artırması kadar skora yaptığı katkı oldu. 8 gol, 2 asistlik performansı transferinde etkili rol oynasa da Galatasaray’a kazandıracağı şeyler daha fazla. Özellikle durağanlıkla eleştirilen Feghouli’nin artık arkasında son derece dinamik, başarıya aç ve süratli bir alternatifi var. Bu rekabette öne çıkması dahi sürpriz olmaz. Çünkü savunma arkası koşuları kadar, birebirlerdeki soğukkanlılığı en öne çıkan özelliği. Adam eksiltebiliyor, kendisini unutturabiliyor ve her an oyunun içerisinde. Yakaladığı fırsatları değerlendirme gücü yüksek.

İşlenmemiş bir elmas gibi

Elbette özelliklerinin ortaya çıkmasında ve yaptığı skor katkısında 1. Lig’de rakiplerin Eskişehir’e karşı bıraktığı açık alanların etkisi de var. Süper Lig’de bu kadar boşluk bulamayacak ve kapanan rakiplere karşı daha fazla özellik ortaya koymak zorunda kalacak. Burada da Fatih Terim etkisi devreye girmeli. Çünkü bir kenar oyuncusunda aranan artıları üzerinden taşıyan işlenmemiş bir elmas Sekidika.

Haberin Devamı

Takım disiplinini öğrenmeli

Yaşı 23 ama taktiksel olarak gelişimini tam olarak tamamlamış diyemeyiz. Takım disiplininde kat edeceği mesafeler olsa da teknik, süratli ve bitirici. Aynı zamanda hücum hattında her bölgede oynayabilme lüksü de var. Oyun içinde kanat değiştirmeye açık. Yani Galatasaray şu an belki farkında değil ama maliyeti göz önüne alındığında son yılların en akılcı hamlesini yaptıklarını fark etmeleri uzun sürmez.

YORUM YAZ