MENÜ

Geçmişe dönüş

Abone Ol Google News

Ersun Yanal’ın analize en az mesai ayırdığı maç olabilir. Çünkü Abdullah Avcı zaten her maç sonunda planladığını rakamlarla ne kadar yapıp yapamadığını anlatıyor. Dolayısıyla Yanal’ın önlem alacağı veya inşaa edeceği oyun ortada. Ligin en fazla pas yapan takımına karşı bağlantıları kesmek, en fazla dripling yapan takımına karşı özellikle Visca’nın koşu yoluna engel olmak ve ön alan baskısını doğru trafikle kırmak. Yani geçen sezon Aykut Kocaman’ın yaptığını yapmak. Geçen sezonki hatasına düşmek istemeyen Avcı’nın ise Başakşehir’e oynattığı ilk iki sezondaki futboluna dönmesi en mantıklısı. Topu, bu sezon organize atak üretmekte sınıfta kalan ve kazanmak zorunda olan rakibe bırak, yakaladığın her hatayı pozisyona çevir ve kazan.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Bu sezon Süper Lig’de rakiplerine en az net gol pozisyonu veren 23 kezle Başakşehir. Avrupa’nın en az gol yiyen ekiplerinden biri olmak ancak bununla mümkün.

Kısa mesaj

8 puan öndeyken yarışı kaybetmek tarihi başarısızlık, bu farkı koruyup hedefe ulaşmak ise destansı bir zafer. Bu iki yol ayrımının yol göstericisi ise Fenerbahçe maçı.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Kendisine yapılan büyük yatırımın karşılığını vermek, aldığı uzun ceza ve sakatlıklarla bekleneni karşılayamadığı takımını en kritik virajda sırtlamak ve en önemlisi 8 kezle kariyerinde en fazla yenildiği Fenerbahçe’ye karşı bu önemli maçta kazanmak... Sorumluluk almak gerekiyorsa bugün Arda’nın maçı.

YORUM YAZ