MENÜ

Futbol kültürü ve Akşehir

Abone Ol Google News

Tarihi bilmek, çocuklarımıza da öğretmek bu hayattaki en değerli şeylerden biri. Bugünleri borçlu olduklarımıza karşı en azından bunu yapmalıyız her zaman. 24 Ağustos haftasında Akşehir'deydim. Konya'ya defalarca gitmiştim daha önce. Ancak hayran kalacağım bu ilçeyi ilk kez ziyaret ettim. Avrupa'da benzeri çok yeri gezme fırsatı buldum bugüne kadar. Aslında, 'burnumuzun ucunda ne güzel yerler var' dedirten bir ilçe. Tarih kokuyor her sokağı. Büyük Taarruz'un başladığı yer. Gazi Mustafa Kemal'in istihbaratçıları atlatmak için dahiyane bir şekilde organize ettiği bir maç varmış, cehaletimdir yeni öğrendim. Türk futbolunun en genç teknik adamlarından biri, 31 yaşındaki Selçuk Erdoğan davet ederken anlatınca tüylerim diken diken oldu. 'Orada olmalıyım' dedim. Sağolsunlar başta Akşehir Belediyesi olmak üzere Selçuk hoca en mükemmel şekilde ağırladı beni. En başta dedim ya, "Çocuklarımıza öğretmeliyiz" diye. Mükemmel düşünülmüş...

Haberin Devamı

Çocuklardan başlamalıyız

100 yılın maçı için en ince ayrıntısına kadar detaylı bir U12 Turnuvası organize edilmiş. 3 gün boyunca geleceğin yıldızlarını izledik. Fenerbahçe, Beşiktaş, Samsunspor, Gençlerbirliği, Kayseri, Başakşehir, Akşehirspor, Altınordu, Antalyaspor, Konyaspor katılmış. Fenerbahçe'ye davet gidince organizasyonun önemini duyan Başkan Ali Koç, altyapı koordinatörü Tahir Karapınar'ı bile yollamış U12 Takımı'yla beraber. Miniklerle birlikte aileler de kalkmış gelmiş Türkiye'nin her yerinden. Dolu tribünler önünde çocuklara unutulmaz anılar kalırken hafızalarına kazınan tarihi değerler paha biçilmez.

Haberin Devamı

Gençlerin önü açılmalı

Futbol kültürü diyoruz hep. Selçuk Erdoğan, bu ülkede adından çok söz ettirecek ileride. Gencecik bir teknik adam. Kardeşi Emre Erdoğan da atletik performans ve analiz uzmanı, daha 27 yaşında. Doğup büyüdükleri Akşehir için elbette Belediye'nin de büyük katkılarıyla o kadar değerli bir tohum attılar ki kendilerini tebrik ediyoruz. Sporcunun zekisini, çeviğini ve ahlaklısını seven Ulu Önder, hiç kuşkusuz bunu bekliyor hepimizden. Futbol kültürümüzü geliştirmek istiyorsak en dipten başlamak zorundayız ve tabii ki gençlerin önünü açmalı, onların vizyonlarından faydalanmalıyız. Akşehir'e mutlaka bir kez daha gideceğim ama benden ziyade Erdoğan kardeşlerin açtığı bu değerli yolun devamı önemli. Bu tarihi maça her sene sahip çıkılmalı.

YORUM YAZ