MENÜ

Fener ışık saçıyor

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, yeni sezon öncesi en ciddi sınavını Bundesliga ekibi Wolfsburg’a karşı verdi. Kruse, Rodrigues, Ozan’ın öne çıktığı maçta Vedat’la üstünlüğü yakalayan Kanarya, skoru koruyamadı ama geçer not aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yoğun geçen Topuk Yaylası Kampı’nın ardından ilk ciddi hazırlık maçını Bundesliga ekibi Wolfsburg’a karşı oynadı. Ersun Yanal’ın maça başlama kadrosu da zaten bu ciddiyeti ortaya koyuyordu. Tecrübeli teknik adam özellikle kafasındaki hücum hattını sahaya sürmüştü. Geri dörtlü ise bu bölgeye ne kadar takviye ihtiyacı olduğunun açık mesajıydı. Esame listesi bize bunu anlatırken maçın hikayesi ise farklıydı. Sezon öncesi eksikleri görmek adına ne kadar doğru bir rakip seçimi olduğunu net bir şekilde gösterircesine başladı Almanlar maça. Oyunu son derece dar bir alana mahkum eden, Fenerbahçe’yi hataya zorlayan Wolfsburg, 6. dakikada milli yıldızımız Yunus Mallı’nın kaliteli ortasıyla yaklaştı gole. Fenerbahçe kendisinden daha hazır olduğu belli olan rakibine karşı organize olmakta zorlansa da 25. dakikada Rodrigues’in kazandırdığı duran topla golü bulmayı başardı. Kruse’nin bu tür toplarda ne denli kaliteli ortalar kesebileceğini görme fırsatı yakaladık. Ozan’ın indirişi ve arka direkte Vedat’ın bitirişi de bir o kadar güzeldi tabii. Panzerler’in muazzam stoperlerine karşı bile bir an olsun ezilmeyen Vedat, 38’de farkı 2’ye çıkarıyordu az daha.

Haberin Devamı

Eksiklere rağmen...

Stoperinde Jailson -yıldız stoperleri aratmayacak performansa sahip olsa da- sağ bekinde asla ve asla Süper Lig seviyesinde olmayan Murat Sağlam’a rağmen disiplinli bir ilk yarı izletti Sarı-Lacivertliler. İkinci yarı kadroyu büyük ölçüde değiştiren Ersun Yanal’ın da görmek istediği tablo buydu sanırım. Tolgay ve Ozan’lı orta sahanın yükselen fizik kapasitesi de bunda etkili oldu elbet. İkinci yarıdan bağımsız yazalım; Fenerbahçe ışık veriyor. 63’te yenen golün sebebi düşen tempo, buna da çare bulunması gerek.

YORUM YAZ