MENÜ

Direkten dönen destan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fazla değil, geçen seneye gidelim. Shakhtar’a içeride yenildikten sonra yedeklerle çıktı Abdullah hoca deplasmandakimaça. Neden? Takımının sınırını bildiği için. Ligde bir adım daha fazla atabilmek için. Sadece bir sezon sonra Sevilla’ya 2-1 mağlup olduktan sonra Karabük’e karşı yedeklerle oynamak, ardından Sevillay’ya, “Elemeye geliyoruz” mesajıyla gitmek gelişimin en büyük göstergesi. Futbol mucizesine ihtiyacımız olduğu belli. Amaimkansız olmadığını da ilk maçta İspanyollar’a öğrettik. 13’te direkten geri dönen top şans anımız. Seyircilerinin de desteğiyle önde oynama çabaları, 2-1’in rahatlığına sığınmayıp gol aramaları avantajımız. Uzun toplarla bilinçsiz hücum yerine kısa paslarla çıkarak Adebayor’dan Caiçara’ya, ondan da Elia’ giden topla bulduğumuz gol ise umudumuz oldu.

Banega’yı tutamadık

Ancak Banega’yı etkisiz hale getirmeyi başaramadık. Böylesine tehlikeli bir 10 numaranın 82 kezle sahanın en çok topla buluşan adamı olmasına izin verirsen sıkıntı kaçınılmaz. Her ne kadar 13 kezle sahanın en çok pas hatası yapan ismi olsa da etrafını rahat besledi. Geriye ise Correa’nın resitali kaldı. Bu tabloda 52’de Escudero’nun golü de gecikmedi, aynı ilk maçta olduğu gibi.

UEFA’da yola devam

75’te Nolito’nun mini şovu ve Ben Yedder’e attığı gole rağmen pes etmeyeceğimizi 83’te Visca’nın golü gösterdi. 89’da ise tribünleri dolduran İspanyollar tir tir titrerken topun başına Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük orta saha oyuncusu geçti. ‘Her şerde bir hayır vardır’a inanırız biz Türkler. Direkte patlayan frikikle kaçan turu unutmayacağız, çünkü UEFA gruplarında herkese hatırlatacağız. Bize bu gururu yaşatan Avcı ve çocuklarına sonsuz teşekkürler.

YORUM YAZ