MENÜ

Dadaş'ın dirilişi

Abone Ol Google News

Ligin en zor deplasmanı olarak gösterilmesine karşın bu sezon evinde hiç maç kazanamayan Erzurumspor, Ankaragücü’nü tek golle yıktı, 20 puana ulaşıp ateş hattından kurtulma yolunda çok önemli bir engeli aştı. 18 puanda kalan, üste üste ikinci kez kaybeden Başkent ekibinde ise sıkıntı devam etti.

Haberin Devamı

Sezonun ikinci yarısında hiçbir maçın telafisi yok. Bu yüzden maçların mücadele gücü, temposu ve tansiyonu yüksek. Hele iki takım da kazanmaya mecbur olunca başından sonuna heyecan dolu bir 90 dakika ortaya çıkıyor. Bu mevsimde Erzurum’un ikliminde oynamak kadar zeminiyle savaşmak da zor. Dolayısıyla şartlar ev sahibini öne taşıyor. Şartları lehine kullanan, iç sahada bu sezon ilk galibiyetini almak isteyen Dadaşlar, Mesut Bakkal’la artırdığı direncini hücumda da daha agresif bir oyuna dönüştürmüş. Bu da daha baskın oyunla beraber golü getirdi. 64’te futbola aykırı görünen ama fizik kurallarını terse düşüren vücut yapısıyla yeniden Türkiye’ye dönen El Kabir’in başlattığı atağı Novikovas 18’e taşıdı, Cenk Ahmet’e rahat bir gol attırdı.

Haberin Devamı

Dalcı ve yetenek sıkıntısı!

Son yarım saat doğal olarak Ankaragücü’nün rakip alana yıktığı ama net pozisyonlar üretmekte zorlandığı bir maç izledik. Golü atmak için büyük iştah ortaya koyan, istediğine ulaştıktan sonra da çok iyi koruyan Erzurum 73’te 10 kişi kalmasına karşın kazanmayı başardı. Yeni transferler ve Mesut Bakkal’ın kazandırdığı mental kuvvet Erzurum’u ligin ikinci yarısında can yakacak bir takım haline getirecek belli ki. Elbette iç sahada alınacak her sonuç ligde kalmak adına değerli. Ankaragücü her ne kadar Mustafa Dalcı ile potansiyelinin üzerinde işler yapsa da yetenek sıkıntısı çekmeye devam ediyor.

YORUM YAZ