MENÜ

Avrupa semalarında Mavi Şimşek çakıyor!

Abone Ol Google News

Avrupa elemelerinde ilk maçı deplasmanda oynamak avantaj sayılır genelde. Geçen turda Cluj gibi Avrupa yaşı çok yüksek bir takımı eleyen ve Osijek gibi Hırvat ekolünün önemli temsilcilerinden biriyle eşleşen Mavi Şimşekler adına bu turun ilk müsabakasını evde oynamak asıl avantaj oldu. Sıcağı sıcağına Cluj’u saf dışı bırakmanın özgüveni kadar taraftar desteği de adeta itici bir güç oldu Kluivert’ın öğrencilerine.

Haberin Devamı

Kadro istikrarı

Nitekim maç da tam olarak bu coşkuyla başladı. Geçen sezonki kadronun bu seneye de istikrar olarak yansıması durdurulması zor bir ekibe dönüştürüyor Demirspor’u. Gol de öyle geldi. Yine hızlı bir hücum, ikinci toplardaki süpürme becerisi ve Svensson’un golü. Dakikalar daha 3’ü gösterirken öne geçmenin morali, 16’da Yusuf’la farkın 2’ye çıkmasında da önemli etken. İlk rauntta rakibini nakavt etmek isteyen bir boksör gibi darbeleri Osijek’e indiren Mavi-Lacivertliler, devreye kadar momentumu elinde tutarak avantajını ikiye katladı.

Tomas şaştı kaldı!

Tomas hocanın devreden sonra alacağı riskler işimizi kolaylaştıracaktı. Öyle de oldu. Savunma arkasında yine önemli boşluklar bulan Adana Demirspor, Ndiaye ile farkı 3’e çıkarıp rövanşı turistik seyahate dönüştürdü. Ndiaye’nin kendisinin 2, takımının ise 4. golünü attığı penaltıyla ise gece karnaval haline geldi.

Haberin Devamı

Şunu açık yüreklilikle kabul etmek gerek; Demir’in grup yolu bırakın Konferans Ligi’ndeki Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı, Galatasaray’ın Devler Ligi yolundan dahi zor. Ancak bu coşku, oyun gücü ve oyuncu grubunun iştahı karşısında Play-off’u geçmek de hiç zor olmasa gerek.

YORUM YAZ