MENÜ

Ateş hattında sessizlik

Abone Ol Google News

Denizlispor savunmasının en eksik hali. Oğuz Yılmaz dışında mevkisinin oyuncusu yok. Başakşehir için büyük fırsattı dünkü maç. Oyun olarak da nasıl olması gerekiyorsa öyleydi. Yüzde 70 topla oynama, 24 orta, 16 şut, 3 net pozisyon... Yani kazanmak adına yapabileceği her şeyi yapan bir Başakşehir’den söz ediyoruz. Kalede Cenk’in savunmada Oğuz’un hakkını teslim edelim. İkisi de en kritik anlarda Horozlar’ı ayaktan tutan isimler. Ancak Aykut Kocaman’ın takımındaki atak sonlandırma beceriksizliği nasıl açıklanır bilemiyorum. Gole bu kadar yakın oynayan bir oyuncu grubunun yakaladığı her fırsatta dağlara taşlara vurması inanılmaz. Demba Ba aynısından 10 pozisyon yakalasa 9’unu gol yapacağı maçta kariyerini inkar edercesine kaçırıyor. Giuliano karşı karşıya yüzde yüzü harcıyor.

Haberin Devamı

16 şutun en az 10’u gol olabilecek pozisyonlar ama tabelada 3 isabetli şutla maç bitiyor. Artık şakası yok. Son şampiyon Başakşehir ligde kalmak için yarıştığı hiçbir rakibi kadar özgüven gösteremiyor.

Kocaman’ın çözmesi gerek...

Haberin Devamı

Aykut hoca savunmayı, oyunu, fiziksel gücü ve rakamları toparlamış görünüyor. Ancak bu takımın ciddi manada yaşadığı bir özgüven sorunu var ve bunu acilen çözmesi gerekiyor. Hakan Kutlu ile evinde yenilmeyen Denizlispor’un mücadelesi alkışlık fakat deplasmanlarda da aynı iştahı göstermezseler ligde kalabilmeleri çok zor. Çünkü içeride de her zaman Oğuz veya Cenk gibi oyunculardan maksimum verim almak mümkün olmaz.

YORUM YAZ