MENÜ

Anadolu derbisi Yiğidolar'ın

Abone Ol Google News

Dev maçta Sivas şov vardı. Yiğidolar, ezeli rakibi karşısında Yatabare ile öne geçerken Gradel’in uzatmadaki golüyle işi bitirdi. 4 sıra birden atlayan Yiğidolar çıkışını sürdürdü. Kayserispor’un ise galibiyet hasreti 4 maça çıktı, 16. sırada kaldı.

Haberin Devamı

Sivas ile Kayseri... Anadolu’nun en eski derbilerinden biri. Üstelik iki takımın da kayba tahammülü olayan bir süreçte karşı karşıya gelmesi tansiyonun artmasına yetiyor. Tansiyonu motivasyona çeviren ise istediğini alıyor. Bakınız Sivasspor. Yiğidolar’da Fajcal ve Hakan Arslan iki ceza alanının arasını en iyi oynayan ikili olabilir bu ligde. Pandemi, Avrupa, lig ve kupa periyodu nedeniyle bu ikiliden istediği verimi alamadı belki Rıza Çalımbay ancak gününde olduklarında Sivas’ın maç kaybetme şansı çok düşük. Baskıyı kuran, tempoyu artıran taraf ev sahibiydi ve 18. dakikada Yatabare’nin golü maçın da belirleyicisi oldu. Çünkü Kayseri gole kadar da golden sonra da bir türlü reaksiyon gösteremedi. Sivas topsuz oyunda alanları çok iyi kapatırken meşin yuvarlağa sahip olduğunda kenarlara açılmayı ve hücumda kalmayı iyi başardı.

Haberin Devamı

Gradel’i olan kazandı

Bunda Gradel gibi önemli bir yeteneğe sahip olmanın avantajını da iyi kullandığını söylemek lazım. Nitekim başarılı oyuncu uzatmalarda yoktan var ettiği penaltıyla fişi çeken isim oldu. Ev sahibi başından sonuna planını uygulamayı başaran ve hak ederek kazanan taraf. 4 sıra birden yükselerek ligin kalan bölümü için de yeni br sayfa açmak demek bu. 16. sırada kalan Kayseri 4 maç sonra yenilgi yaşasa da Petrescu ile hala kaliteli kadronun karşılığını alamıyor bence. Üst üste 3 beraberlikten sonra ivmeleri aşağı yönlü.

YORUM YAZ