MENÜ

Anadolu derbisi Bursa'nın

Abone Ol Google News

Süper Lig’in en dikkat çeken Anadolu derbisi bu kez 1. Lig’de oynandı. Transfer yasaklı Bursaspor ve Eskişehirspor’un müthiş kapışması 2-1 Timsah’ın zaferiyle sonuçlandı. 24 puana ulaşan Yeşil-Beyazlılar, gözünü Play-Off’a dikerken Es Es ise dipten çıkamadı.

Haberin Devamı

Normal şartlarda Süper Lig’de izlememiz gereken bir maç. Sorumsuz yönetimlerin bedelini camialar, armaya gönül verenler ödüyor. Tek tesellimiz Türk futboluna her zaman yetiştidikleri oyuncularla katkılar sunmuş iki kulübün mecburiyetten de olsa yine birbirinden potansiyelli gençleri vitrine çıkarmış olmaları. Sahadaki futbolcuların yaş ortalaması 23-24... Yani son derece dinamik, bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri ve sona ana kadar mücadeleci karakterleriyle izlemeye değer bir 90 dakika sundu gençler. Bursa gerek Mustafa Er’le oturan oyun anlayışı ve rakibine oranla bir tık daha fazla olan tecrübesiyle erken öne geçmeyi başardı. Burak Kapacak topu alışı, indirişi bitirişiyle peşinde olan takımlara sinyali çaktı bir kez daha ve tabelaya 1-0’ı yazdı.

Haberin Devamı

Kafa tutmaya devam!

16. dakikada gelen golün değerini bilen ve koruyan Bursa, 62’de Cüneyt’la farkı 2’ye çıkardı. Uzatmada Tolga’yla farkı 1’e indiren Es Es’in gençleri son ana kadar zorladı ama beraberlik golünü bulamadı. Bursaspor kendisinden katbekat fazla bütçeye sahip takımlara Play-Off hattında kafa tutmaya devam ederken Eskişehirspor’un diriliş umutları ise ilerleyen haftalar kaldı.

YORUM YAZ