MENÜ

Ali Koç ve 1. Lig Başkanları!

Abone Ol Google News

Yalçın Koşukavak meselesini Fenerbahçe’nin yaptığı, daha doğrusu yapamadığı açıklama üzerinden okumak lazım. Çünkü açıklamadan da anlaşıldığı üzere Fenerbahçe, ‘Koşukavak’ı A Takım’a düşünüyoruz’ diyemiyor. Altyapıya dair de net bir şey anlayamıyoruz. Bu yüzden en iyisi Fenerbahçe’nin vizyonunu, oluşturmak istediği kültürü Yalçın Koşukavak’ı biraz daha yakından tanıyarak anlamaya çalışalım. Malatya ve Alanya’da çok başarılı işler yapmasına karşın Fenerbahçe’nin hocası olmaya yeter donanımı tartışılan Erol Bulut örneği varken...

Haberin Devamı

Süslü cümleler!

Kabul edelim hepimiz Koşukavak’ı tabelada bir başarı üretemediği İstanbulspor’da tanıdık. Öncesi ise Reha Kapsal’ın ekibinden. Bursaspor’un değerini bilemeyip İstanbulspor’a yolladığı Zeki Çelik’in Lille’e gitmesi -bu da İstanbulspor’un doğru kulüp organizasyonu ve akılcı pazarlama stratejisinin etkisiyledışında Koşukavak’ı öne çıkaran en önemli şeyler, “Alan parselizasyonu, false back, sahte 9 gibi’ moda deyimlerini çok iyi kullanarak verdiği röportajlar. Ve bunlarla birlikte etkilediği yöneticiler.

Haberin Devamı

İstanbulspor’da 4 bin TL’sini vergi olarak geri ödediği 10 bin TL maaşla görevdeyken Gaziantep FK’dan aldığı uçuk teklifi kabul edip uçarak gitti. 8 maç kaldığı görevinden 3 yenilgi 2 beraberlik kadar, Gökhan Alsan ve Ahmet Kesim gibi 1. Lig’in yarı papaz futbolcularına sözünü geçiremediği için ayrılmak zorunda kaldı. Türk futbolunun asıl bacasız fabrikası Bursaspor’un başına geçerken bu kez altyapı oyuncularının ağırlıkta olduğu kadroyla teste çıktı.

Fark var...

Hakkı yenemez, başarısız değildi. 18 maçta 1.83 puan ortalaması, 3 puan cezaya ve son birkaç günde kurulan kadroya göre değerliydi. Ama burada da altyapıdan gelenlerle tecrübeli oyuncular arasındaki ortamı yönetemedi. Seleznov’u bitirirken gençlerden de sıkıntılı geri dönüşler almaya başladı. En önemlisi ise taraftarla iletişimi tek kelimeyle sıfırdı. Basınla da öyle. Baskıdan kaçındı. Bursaspor’un kampını çok uzun yıllar sonra tek basın mensubu takip etmedi onun döneminde ve görevine son verildi. Gelelim sonuca ama gerçekçi bakalım... Altyapıda başarısı yok, alt lig oyuncularını dahi idare edemediği için sıkıntılar yaşamış, yeni nesil birçok potansiyel hocaya göre PR becerisi ile öne çıkmış bir profil var önümüzde. 1. Lig yöneticileri gibi belli ki Ali Koç’u da etkilemiş epey. Maalesef tek fark; 1. Lig başkanları onu takımın başına getirdi, Ali Koç ise ret cevabı aldığını açıklamak zorunda kaldı!

YORUM YAZ