MENÜ

Alanya son nefeste

Abone Ol Google News

Sumudica, Antep’teki 5’li savunmayı Rize’ye çabuk öğretti, Alanya deplasmanında Talbi’yle öne de geçti. Akdeniz ekibi Bareiro ile penaltıdan eşitledi, bir golü VAR’dan geri geldi. Son ana kadar yüklenen Akdeniz ekibi, kapanan rakibini uzatmada Pektemek'le devirdi.

Haberin Devamı

Gaziantep’te oturttuğu sistemle Türk futbolunun şifresini çözen Sumudica, Rize’de de aynı anlayışı uygulamaya çalışıyor. Meriah, Talbi ve Dilaver’in savunma göbeğinden oluşan bir 5’li, ofansif sayılabilecek bir orta saha 3’lüsü ve önde Skoda-Söderlund ikilisi. Kağıt üzerinde fena sayılmayan bu sistemin defolarını kapatmak elbette zaman istiyor. Antep’te bile neredeyse bir sezonluk sabırın ardından gelmişti başarılı grafik. Yine de sert savunmalar karşısında bariz üretkenlik sıkıntısı çeken Alanya gibi takımlara karşı etkili bir anlayış. Meljnak’ın klas ortasına forvet kafası vuran Talbi de 25’te takımını öne geçirince oyun tamamen Rumen teknik adamın istediği şekli aldı. Alanya bastırıyor, Rize avının tuzağa düşmesini bekliyordu.

Haberin Devamı

Salih’in şanssızlığı

Planı bozan ise Rize’nin sakar stoperi Emir oldu. Kontrolsüz hareketiyle yaptırdığı penaltı maçın kaderini değiştirdi bir anda. Bareiro’nun 32’de kötü penaltısının gol olması ise tamamen Alanya’nın şansı. Şanssızlık ise 35’te Salih’in ceza sahası dışından attığı enfes golün VAR’dan dönerek güme gitmesi. Maçın aksiyonu da sanki o dakika bitti. 1 puan iki takım için de yeter gibi koca ikinci yarı izledik. Sumudica’nın takımı uzatmaya kadar mükemmel yaptığı savunmayı hücuma taşıyamayınca cezayı Mustafa Pektemek kesti. Son anlarda zafer geldi: 2-1.

YORUM YAZ