MENÜ

Suyu arayan adam

Abone Ol Google News

10 Nisan 2021 yılında Avrupa Şampiyonası’nda İtalya ile oynayacağımız maç için Roma uçuşunda yanımda ki koltukta gözünü Süper Lig’e dikmiş 1. Lig Kulüp Başkanı oturuyordu.

Haberin Devamı

Seyahatten çok önce Covid’e yakalanmış ancak yan etkileri hala devam etse de İtalya maçında olmak istemişti.

Seyahat boyunca sahibi olduğu Kulübü önce Süper Lig’e çıkarmayı ve ardından da  Avrupa hedefini anlatıyordu. 

Vizyonu, perspektifi ve daha da önemlisi kararlılığı beni çok etkilemişti ve o günden sonra Başkan’ı olduğu kulübü yakından izlemeye çalıştım,

2021 yılı öncesinde ve sonrasında çok büyük bir mücadelenin içine girdi, kılpayı kaçan şampiyonluklar yaşadı ama tıpkı ‘suyu arayan adam’ öyküsünde olduğu gibi daha derinlere indi ve şampiyonluk suyunu içmeyi başardı.

Sese kulak verdi

Suyu arayan adam'ın öyküsü Hint felsefesinde önemli bir yer tutar:
"Bir adam vardı. Suyu arıyordu. Toprağı üç kulaç, beş kulaç kazdı. Suyu bulamadı. On kulaç, on beş kulaç kazdı, gene suyu bulamadı. Sonra yerin derinliklerinde kara kaya tabakalarına rastladı. Yeise düştü, gücü sona erdi ve suyu bulmaktan ümidini kesti. Fakat bir ses ona, 'Daha derinlere in, daha derinlere!' dedi. Daha derinlere indi ve suyu buldu."

Haberin Devamı


Bana göre işte yıllar önce Hintli düşünürün yılmayan, vazgeçmeyen, sabırla çalışanlar için anlattığı "Suyu arayan adam" öyküsünün bugünkü kahramanı Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım.

Sadece şunu merak ediyorum Başkan Yıldırım’a daha derinlere in diyerek suyu bulmasını sağlayan ‘ses’ nereden geliyordu. Bu kendini mi motive etmesiydi veya başka birisinin mi sesiydi. İlk fırsatta kendisine soracağım.

Asla vazgeçmedi

Başarılı bir işadamıydı ama futbol dünyası nice başarılı işadamlarının hüzünle hayalkırıklığı yaşadıkları bir alandı. 

Başkan Yıldırım’da muhakkak bir çok kez ‘kırılma noktaları’ yaşadı, uzaktan olsa da zaman zaman demeçlerinden bunu anlayabiliyordum.

Özellikle Ertuğrul Sağlam ile son anda kaçırılan şampiyonluk ve ardından sürekli teknik adam değişikliği ie süreç daha da zorlaşıyor gibiydi.

Ama vazgeçmiyordu da..

Bu sezonda işler pek iyi gitmiyordu; ta ki Altınordu ile bir hikaye yazan Hüseyin Eroğlu’nu Eylül 2022’de takımın başına geçirmesiyle bambaşka bir hikaye yazılmaya başladı.

Eroğlu’nun imza töreninde yaptığı konuşmada ‘bu sürecin sonu şampiyonluk olacak’ sözleri bugün hayat buldu.

11 yıl sonra tekrar Süper Lig’e dönen Samsunspor’u kutluyorum, lige çok büyük bir değer ve renk katacaklarına inanıyorum.

YORUM YAZ