MENÜ

Sırtında yumurta küfesi taşımak

Abone Ol Google News

Son günlerde futbol da yine peşi sıra öneriler hava da uçuşuyor.

Haberin Devamı

Bu kez de ligde küme düşmenin kaldırılması önerisinin ardından son olarak da ligde Play - off sistemine geçilmesinin istenmesi gündemi bir hayli meşgul etti.

Neyse ki, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi kesin bir dille ( biraz da sitemkar bir ifade ile) ‘Play-off’un olması mümkün değil. Sezon devam ederken kural değiştirilir mi’diyerek bu önerinin hayata geçmesine izin verilemeyeceğini ifade etti.

Tabii siyasette olduğu gibi futbolda da taraftarlardan kulüp yöneticilerine spor yazarlarına kadar herkesin çeşitli önerilerde sunması normaldir.

Ancak karar alma mekanizmasında görev yapanlar için de bu önerilerin bazılarını hayata geçirse bile bir çoğu kabul görmeyebilir.

Elbette bunun da bir kaç nedeni var.

Bence bunun en önemli nedenini HENRY Kissinger meşhur ‘Diplomasi’ kitabında şöyle anlatıyor: “Entellektüeller uluslararası sistemlerin çalışmasını analiz ederler; devlet adamları ise, bu sistemleri kuran kişilerdir. Analist hangi sorunu inceleyeceğini kendisi seçebilir; devlet adamı ise sorunları önünde bulur. Analist üzerine risk almaz. Devlet adamı ise, bir tek tahmin yapma hakkına sahiptir; yaptığı yanlışlardan geri dönüş yoktur.”

Haberin Devamı

Burada konu futbol olduğu için entelektüellerin ve analistlerin yerine gazeteci-yazar, devlet adamı yerine de TFF Başkanı’nı koyunuz.

Sırtında yumurta küfesi taşıyanla taşımayan arasında ki fark da burada ortaya çıkıyor.

YORUM YAZ