MENÜ

Önemli ders

Abone Ol Google News

Dün akşam güçlü rakibi önünde Trabzonspor adına tek kazanım; gelecek sezona taşıyacağı güçlü ve zayıf taraflarını görmek olmuştur. Avcı’nın özellikle son bölümlerde ön alanda yaptığı değişikliklerin olumsuz etkilerini kayıp bir sezonda önemli ders olarak not ettiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Trabzonspor, uzunca bir bölümünü üstün oynadığı oyunun final aşamasında yine hamle hatalarıyla galibiyeti kaçıran taraf oldu. Karşılaşmaya bu sezonun belki de en ideale yakın kadrosuyla başlayan Trabzonspor, tam da üç puana uzanırken, bitiriş kadrosuyla yine bir puana razı oldu. Özellikle ön tarafta Djaniniy, Ekuban ve Nwakaeme isimlerine eklenen Bakasetas, rakip Galatasaray defansı için caydırıcı özelliklerini uzun süre kullandılar. Orta alanda Berat’ın varlığı Trabzonspor’un oyununa pozitif anlamda büyük katkı verdi ve teknik adam tercihiyle eleştiri alan Baker’ın da etkinliğini artırdığı görüldü.

İyi analiz edilmeli

Oyunun hamlelere kadar üstün tarafı Trabzonspor’un, hamleler sonrası özellikle baskı yemesi iyi analiz edilmeli. Abdullah Avcı’nın daha bir maç önce Hatay karşısında da önde giden takımının ön tarafında yaptığı değişikliklerle kaybettiği puanlar olmuşken, benzer değişikliklerle aynı sonucu alması kaçınılmaz sonu da getirmiş oldu. Dün akşam güçlü rakibi önünde Trabzonspor adına tek kazanım; gelecek sezona taşıyacağı güçlü ve zayıf taraflarını görmek olmuştur diye düşünüyorum. Kadro kalitesi iyileştikçe, düz gibi görünen oyun estetik oyuna dönüşebiliyor bu görüldü. Ancak teknik adam Abdullah Avcı’nın özellikle son bölümlerde ön alanda yaptığı değişikliklerin olumsuz etkilerini kayıp bir sezonda önemli ders olarak not ettiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ