MENÜ

Nwakaeme'nin maçı olur

Abone Ol Google News

Trabzonspor’da Nwakaeme’nin saha içinde yaşadığı kopuklukların süresi düşerse, maçın yıldızı olabilir. Özellikle de karşısında Şener’in oynayacağı düşünülürse... Bu eşleşmeden Nijeryalı oyuncu net şekilde baskın çıkacaktır. Ön alan presi de diğer kritik nokta.

Haberin Devamı

Beklerinden beklediği performansı bir türlü alamayan Trabzonspor’un, yine en önemli güvencesi stoperleri olacak. Sağ bek Serkan’ın hataları olsa dahi; hızı ve ön alan etkinlik kıyaslaması da düşünüldüğünde sezon sonuna kadar mevkisinde kullanılması, Hüseyin tercihine göre daha akılcı gözüküyor. Özellikle Halil ve Kerem gibi, iştahı yüksek gençlerin ve onlara eklenebilecek Babel’in defans arkası koşularına ve de birebir oyunlarına karşı Edgar’ın performansı belirleyici olacaktır. Trabzonspor uzun bir aradan sonra belki de ilk defa ideale yakın bir kadro ile maça çıkacak. Bu durum; mevcut savunma gücüne, bu kez hücum gücünün de aynı oranda ekleneceği anlamı taşıyor.

Berat dengeyi değiştirir

Berat’ın dönüşü orta alanda dengeleri önemli ölçüde etkiler. Muhtemelen Parmak dikine gitme özelliğiyle kadroda olacaktır. Abdülkadir Ömür’ün süre alacağı dakikalar şimdi daha da önemli. Nwakaeme’nin saha içinde yaşadığı kopuklukların süresi düşürülebilirse maçın yıldızı olması sürpriz olmaz. Özellikle de karşısında, az süre bulan Şener’in oynayacağı düşünülürse... Bu eşleşmeden Nwakaeme net şekilde baskın çıkacaktır. Trabzonspor bu bölgeden etkinlik kurup, duran top hatta penaltı dahi kazanabilir. Aralıklarla; ön alan presi, stoperlere baskı ve topla daha fazla oynayan bir Trabzonspor izleyeceğimiz görüşündeyim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ