MENÜ

Maçın anahtarı sabır

Abone Ol Google News

Trabzonspor bugün sezonun ilk resmi maçına çıkıyor. Çok ciddi bir lige kalabilmek için, çok ciddi bir rakiple kozlarını paylaşacaklar. Molde, sezonu haftalar önce başlamış Norveç Ligi’nin geleneği olan köklü bir kulübü. Fiziksel olarak güçlü olmaları, dayanıklılıkları, oyun ritmlerini de yüksek tutacaktır. Liglerinde liderler ve Trabzonspor’la kıyaslandığında maç kondisyonu söz konusu. Kısa paslarla hücumu ve golü sık düşünen bir takım. Çok atan, az da olsa yiyen bir takım hüviyetindeler.

Haberin Devamı

Adaptasyon sorunu yok

Trabzonspor böyle bir rakibe karşı tüm hazırlık dönemi çalışmaları, nokta transferleri, oyun anlayışı ile birlikte güçlü bir kozu da hayata geçirerek oynayacak. Bu koz uzun zamandır stadyumlardan uzak kalan taraftarları olacak. Kamplara yetiştirdiği yeni transferleriyle bu konuda rakiplerini ve kendini de aşan Trabzonspor’da adaptasyon sorunu yok. Kaldırılan deplasman golü uygulaması nedeniyle takımların genel stratejilerinde küçük değişimler görebiliriz.

Ön tarafta farklı Trabzon

Sabır bu tip maçların anahtarıdır. Sadece saha içi ve kenardakiler için değil, tüm tribünlerin stratejiye katkısı önemli olacaktır. Abdullah Avcı’nın hazırlık dönemindeki Trabzonspor’u, geçen sezonla kıyaslandığında ön tarafta daha sık gözüken bir takımdı diyebiliriz. Haliyle, hücum hattında Gervinho ve Nwakaeme skora katkı anlamında öne çıkacak isimler. Golcü transfer konusu-sorunu da düşünüldüğünde Hamsik ve Bakasetas’a gol yazabiliriz bu karşılaşmada...

Haberin Devamı
YORUM YAZ