MENÜ

İyi savunma doğru hücum

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı’nın bu karşılaşmada iki önemli sınavı olacak... İlki, rakibin güçlü hücum hattına karşı takım savunması olgusunu 90 dakika diri tutmak. Diğeri de doğru bir hücum planıyla beraberlikler serisine son vermek.

Haberin Devamı

Hatayspor yeni çıktıkları bu ligin adeta en deneyimlisi gibi mücadele veriyor. Özellikle hücum ve orta alan oyuncuları, son derece skorerler ve atletik özelliklere sahipler. 18 gollü Boupendza ve onu 15 golle takip eden Diouf, Hatay’ın en önemli silahları. Cezalı Hugo’nun yokluğunda yerine Hosseini’nin tercih edilecek olması rakip forvet hattı düşünüldüğünde akıllara ‘aynı uyum olacak mı?’ sorusunu getiriyor. Burada da Abdullah Avcı’nın haftalardır ısrar ettiği takım savunması olgusu devreye girecektir diye düşünüyorum. Hosseini’nin, her ihtiyaç durumunda arkadaşlarını aratmayacak performanslarla devreye girdiği dikkatlerden kaçmamalı.

Yusuf mutlaka olmalı

Abdullah Avcı’nın bu karşılaşmada iki önemli sınavı olacak... Rakibinin güçlü hücum hattına karşı takım savunması olgusunu 90 dakika diri tutmak ve bununla birlikte de beraberlikler serisine doğru bir hücum planıyla Trabzonspor lehine son vermek... Zira her hafta ligde ‘keşkeler’ sayısı artıyor, rakipleri de pekala puan kaybedebiliyor. Üst üste alınacak birkaç galibiyet bile sıralamada bambaşka yerlere taşıyabilir Trabzonspor’u. Yine merkez organizasyonlar ve Bakasetas ismi ön plana çıkacak gibi. Yusuf Sarı bir hamle oyuncusu gibi davransa da önemli kenar silahlarından biri Trabzonspor’un... Son bölümlerde mutlaka sahada olması sağlanmalı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ