MENÜ

Güle oynaya yarı finale

Abone Ol Google News

Oyuncuların birbirleriyle mücadele ederken, saha zeminini de hesaplamaları içine aldığı klasik bir kış karşılaşması oldu. İlk maçın skoru nedeniyle her iki takımın da maça atfettikleri önemi tahmin etmek güç olmadı. Sakatlanmamak, sonucu da riske atmadan maçı tamamlamak birinci gaye idi, öyle de oldu. Trabzonspor’da yeni stoperlerinin neler yapabileceğine dair öncelikle Hüseyin Çimşir, akabinde tüm sporseverler, özellikle o bölgeye odaklı bir maç izlemiş olabilirler, bizler gibi. Üçlü bir savunma kurgusu içinde solda Manoel Messias, ortalarında Costa, sağ tarafta ise Hosseini’yi izledik. Serkan Asan, Abdurrahim Dursun, UEFA Avrupa Ligi’nde kendilerini zaten göstermiş alternatiflerdi. Onlarda kenarlarda bazen defansı beşlediler bazen de orta alanı.

Haberin Devamı

Takımına liderlik yaptı

Uzun lig maratonunda sakatlıklar olacağı gibi, garip cezalarında olacağı artık sezon planlamalarının öncelikli dikkat edilmesi gereken durumu haline geldi. Haliyle; Doğan, Kamil Ahmet, Abdülkadir Parmak gibi oyuncularının sürekli oynayacak gibi konsantrasyonla çalışmaları gerekiyor. Birbiriyle bir on birde oynama alışkanlığı olmayan, ilk maç skoruyla turu adeta cebine koymuş olmanın psikolojisi içinde koruma, korunma, mücadele ve bireysel performansların konuşulabileceği bir karşılaşma oldu. Guilherme takımına liderlik yaparken, UEFA ligindeki gibi genç oyuncuların vitrine konulması maçın önemli notuydu. Not: Trabzonspor alt yapıları üretiyor, üst yapıları da artık bunu görüyor, Ülkeye de gösteriyor fırsat buldukça...

Haberin Devamı

Gençler ve yeniler ne yaptı?

Messias: Güçlü, temaslı, hamleli ve defanstan çıkışlarda inatla ayağa oynamaya çalışan stoper görüntüsü verdi.

Da Costa: Sakin ve lider oyuncu izlenimi verdi. Zaten bildiğimiz, ligi de bilen bir oyuncu. Partneriyle formayı kapmaları sürpriz olmaz.

Bilal Başacıkoğlu: Özellikle son bölümde kenardan etkili geldi. Alternatif oyuncu olarak ileriye dönük bir yatırım olarak değerli bir transfer.

Safa Kınalı: Gol atması önemliydi. Mücadele gücü yüksek, teknik kapasitesi iyi, gelecek vadeden isimlerden...

Kerem Baykuş: Oyun görüşü çok iyi. Fiziği de geliştiğinde çok daha iyi olacaktır.

Taha Tunç: Genç oyuncu zaman içinde güçlenip Trabzonspor’un yükselttiği isimlerden olacağı izlenimi verdi.

YORUM YAZ