MENÜ

Galibiyetin şifresi sabır

Abone Ol Google News

Lider Trabzonspor mutlak kazanmak istiyor. Rakibi Adana Demirspor uzun süredir kaybetmiyor. Adana Demirspor’un puan bandı da düşünüldüğünde karşılaşmanın zorluk derecesi ortaya çıkıyor. Klasik ifade olacak ama bu ligde zaten rakip anlamında ‘kolay’ kelimesinin karşılığı yok. Trabzonspor’un rakiplerine karşı sonsuz saygılı oyununu sürdüreceğini biliyoruz. Sabır yine ana aktör olacak. Abdullah Avcı sezon itibarıyla çizgisinden, sistemlerinden, formasyonlarından asla taviz vermeyen görüntüsüyle yine fark yaratıyor. Elbette oyuncu önemli...

Haberin Devamı

Siopis’ten vazgeçmez...

Ancak oyuna yapılan yatırımın uzun vadeli kazanımlarıyla eksikleri hissettirmiyor. Avcı’nın sadece oyuncularını değil, Trabzonspor bileşenlerini de ikna etmesi önemli kırılmaydı. Sabır faktörü istikrarı da beraberinde getirip ortaya güçlü bir lider çıkarmış oldu. Rakibinin ismi, gücü fark etmeksizin kendi istediği oyununun sahada oynanmasını istiyor. Adana Demirspor karşısında da Siopis’in ilk 11 başlayacağını düşünüyorum. Onun iki kişilik performansından vazgeçmeyecektir hoca.

Haberin Devamı

Planda aksama olmaz

Önceden eksikler üzerinden şekillendirdiğimiz maç öncesi görüşlerimizi, şimdilerde daha rahat yazabilir haldeyiz. Sistemler teorisinde olduğu gibi. Kendi kendini düzenleyen organizmalar gibi. Oyun içinde kendini defalarca düzenleyen bir sistem oluştu Trabzonspor’da. Özetle kim oynarsa oynasın plan aksamıyor. Saha ve seyirci avantajının da devreye gireceği maç, rakip alanda becerikli ayakların coşkusuna da sebep olacak. Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ün maçı olacak.

YORUM YAZ