MENÜ

Fırtına'nın zirve maçı

Abone Ol Google News

Sezonun flaş takımlarından Konyaspor’a karşı rakipleri çok iyi organize olmazsa sıkıntı yaşıyor. Sabırlı oyun Trabzonspor’un deplasmanda en güçlü silahı olacaktır. Galibiyet halinde Trabzon’a lider dönme psikolojisi, sahaya olumlu mu, olumsuz mu yansıyacak göreceğiz...

Haberin Devamı

Geride kalan 5 haftalık bölümün fotoğrafını çektiğimizde, Trabzonspor’un yüzü gülüyor. Kaygılar düşük, umutlar yüksek, hedef odaklı, kazanma odaklı bir takım izliyoruz. Kazanılmış olsa da görsellik adına ‘kötü oyun’ kategorisine koyduğumuz karşılaşmaların detaylarında, teknik doğrular olduğunu hafta hafta görmeye başladık. Kasımpaşa maçı öncesi mini bir seri beklentimin olduğundan bahsetmiştim. Bu iddiamın temel dayanağı; Abdullah Avcı’nın oyun anlayışı. Sezon başladığında geçen yıla göre ön tarafta daha iyi, arka tarafta geçen sezonu aratan Trabzonspor olduğunu sıklıkla söylemiştik. Kasımpaşa maçında bir çok konunun çözümüne dair emareler gördük. Takım savunması olgusu yeniden Trabzonspor’un en güçlü silahı olacak gibi.

Konyaspor gibi kadro ve teknik direktör istikrarının ne kadar önemli olduğunun kanıtı bir takımla, zor bir sınav verilecek şimdi. Takımdaşlık yüksek. Oyun enerjileri çok yüksek. Beraber oynama alışkanlıkları var. Konyaspor’a karşı rakipleri çok iyi organize olamazsa sıkıntı yaşıyor.

Haberin Devamı

Usta ayakları yeter

Haliyle organize takım görüntüsü Trabzonspor’un en büyük avantajlarından biri olacak yine. Ve usta ayakları... Nwakaeme sezonu demiştik, Hamsik, Bakasetas şimdi de Gervinho ve Djaniny geliyor. Sabırlı oyun deplasmanda Trabzonspor’un en güçlü silahı olacaktır. Tek soru, Trabzon’a lider dönme psikolojisi sahaya olumlu mu olumsuz mu yansıyacak? Bu sorunun olumlu yanıtı ligin seyrinde çok önemli sonuçlar üretir.

YORUM YAZ