MENÜ

Coşku eksik

Abone Ol Google News

Ortada bir gerilim olduğu açık. Trabzonspor ligin ikinci yarısına başladığı hızı bir türlü artıramıyor, zorlanıyor. Temposuzluğun nedenlerini bilememekle birlikte; uzun dakikaların heba edilmesinin en büyük sebebi gibi duruyor tempo konusu. Özellikle iç sahada seyircisi önünde daha coşkulu bir takım oyunu oynanması gerekiyor. Oyun ve sonuçlar, taraftarından oyuncusuna kadar stres yönetiminin sekteye uğradığı da düşündürüyor. Oyunun son anlarının heyecanın doruklara çıktığı bölüm olması, daha önceleri nerelerdeydiniz dedirtti.

Haberin Devamı

Doğaçlamaya dönen oyun

Kurtarışlarıyla maçın kahramanı Okan Kocuk oldu. Okan'ın kurtarmaları ile Bakasetas'ın kaçırmaları arasında yüreklerin dayanmakta zorlandığı anlar yaşandı. Oyun, son bölüme sıkışmalı mıydı sorusunun yanıtını eksikler üzerinden okumak doğru olmayacaktır. Trabzonspor kenar yönetimi oyuna Hüseyin'in sarı kart ve pas hataları ile Abdülkadir Ömür'ün sakatlığı nedeniyle zorunlu değişikler yapması işleri hayli yoluna sokmuş gibi gözükse de orta alanda verim düşüktü ve beklenen gol gelmedi. Yediği gol sonrası biraz da doğaçlamaya dönen oyun, oyuncu değişiklikleri ile daha rakip alanda baskıya dönüştü.

Haberin Devamı

Tek izahı stres

Trabzonspor'un özellikle de iç sahada, sıkışan da oyunda Cornelius'u nitelikli ortalarla buluşturması gerektiğini sıklıkla vurguluyorduk. Oyun kenarlara yıkıldıktan sonra Cornelius'un da dakikaları başlamış oldu. Gol geldi. Penaltı geldi. Ama hikayenin bu kısmında tek penaltının kaçan iki penaltı vuruşuna dönüşmesinin tek izahı stres olabilir. Şu bir gerçek ki, özellikle Hamsik, Nwakaeme ve Djaniny gibi oyuncularından yoksunluk üstelik aynı anda yoksunluk Trabzonspor'da çok şeyi değiştiriyor. Maraton uzun, kayıplar olacak. Kazanç ise Trabzonspor'un uzun bir aradan sonra bir sol beki olmuş oldu.

YORUM YAZ