MENÜ

Kocaman bahaneler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çok değil bundan sadece 3 ay önce, 17 puanla 7. sırada olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Aykut Kocaman 1-1 berabere kaldıkları Osmanlı maçı sonrası, “Fenerbahçe için katlanılır, kabul edilebilir durum değil. Ortada bir başarısızlık var. Bu başarısızlığın faturası da bana ait. Ben de gerekeni yapacağım. Bu seviyedeki oyuncuların, bu kadar vahim hata oranı normal değil” diye konuşmuş, hakemlerin H’sini anmadan istifa sinyali vermişti. Sonra kapalı kapılar ardında neler konuşuldu, Kocaman nasıl ikna edildi bilinmez ama oynanan oyunda/takımda değişen hiçbir şey yokken teknik direktör ve yetenekleri kısıtlı futbolcular harika, hakemlerse tu kaka oldu. Hatta geçen hafta muhabir görünümlü Fenerbahçe taraftarı, önce sosyal medyada yazdı, sonra Kocaman’a sordu, onay aldı: “TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı Beşiktaşlı. Maçtan sonra yayıncı kuruluşu izliyorum 3 Beşiktaşlı yorum yapıyor” bla bla...

El insaf!!!

Duyan da sanacak ki, Beşiktaş şampiyonluk yarışında rakiplerinden 7-8 puan önde. “Kollanıyor” denilen takım, liderin 6 puan gerisinde 4. Beşiktaşlı TFF Başkanı zamanında 18 kupa kazanıldı; bunların 10 tanesini Galatasaray, 4’ünü Fenerbahçe, 2’sini Konya ve sadece 2 tanesi Beşiktaş kazandı. Yayıncı kuruluşta 3 Beşiktaşlı yorum yapıyor, ama aynı yayıncı Beşiktaş’ın lehine olan tartışmalı pozisyonları yayınlamaktan bile imtina ediyor. Kulüpler Birliği başkanlığının takım lehine ne gibi faydaları var, onu bilemiyorum. Zamanında Aziz Yıldırım da 3 sezon Kulüpler Birliği’ne başkanlık etmişti, demek ki çok faydasını görmüşler ki, bu kadar dillendiriyorlar.

Bu kadroyla oyunla zor

Fenerbahçeliler’in çuvaldızı hakemlere batırana kadar iğneyi kendilerine batırması gerekiyor. RVP doğru düzgün fayda vermeden parasını alıp gitmiş, kiralık Janssen sakatlanmış, Soldado’nun performansı umut vermemiş, ilk yarı kulübeden çıkamamış hatta kadroya girememiş Fernandao’ya ümit bağlamış bir takımdan bahsediyoruz. Valbuena zaten sisteme uymuyor, bekler Allah’a emanet, savunmada ise Skrtel’in sağlığına dua etmekten başka yol kalmamış. Kadro zaten sebebi bilinmez sakatlar ordusu ve koca transfer dönemi geçmiş gerekli transferler yapılmamış. Oynanan oyun “gol yemeyelim de, illa ki bir tane atarız”dan ibaret olmuş. Ama Fenerbahçe şampiyon olacak kadar muhteşemmiş, de TFF/MHK önünü kesiyormuş... El insaf!!!

Amaç başka

Hakem hataları olmuyor mu? Oluyor elbet. Ancak herkesten fazlası değil. Takım ayırmaksızın hakem hatalarına karşı mücadele edecekse, ayrıcalık değil adalet isteyecekse her takım taraftarı geçer bu mücadelenin arkasına. Fakat Kocaman’ın derdi bu değil. O, karşısındaki taraftarı arkasına alabilmek için bir düşman yarattı ve hedef gösterdi. Lakin Fenerbahçe taraftarı da inanmıyor artık bu söylemlere. Sahadaki oyun kılavuz istemiyor çünkü. Bu kadroyla zor, bu oyunla çok zor.;

*************

MHK, Emre’den özür dilesin!

Daha birkaç ay önce kural yokken kural getirdiler ve Caner’e 6 maç ceza verdi TFF. “Bundan sonra ekran görüntülerinden ceza vereceğiz” dediler, ama Caner’den başka kimseye de ceza veremediler. Emre Belözoğlu küfür ederken defalarca kameralara yakalandı, ama ne hikmetse dokunulmazlığı vardı. Geçen hafta yine hakeme küfreden ve ettiği küfür kameralara da yansıyan Emre, PFDK’ya dahi sevk edilmedi. Neden? Hakem görmüş, zaten sarı kartla cezalandırmış... Bir hakem, kendisine edilen küfre neden sarı kart verir ki? Bu hakem bu kadar midesiz mi? Yani suratına tükürülse “Yarabbi şükür” mü diyecek? Yani bu “hakeme arkasından küfür ederseniz 6, yüzüne küfür ederseniz 1 maç ceza alırsınız” mı demek? Yani ayağı kaydığı için düşmek zorunda kalan Necip de 1 maç, hakemin yüzüne küfür eden Emre de 1 maç mı ceza alacak? Eee, oldu olacak MHK Emre’den özür dilesin, daha ağır küfretmediği için bir de plaket versin!

YORUM YAZ