MENÜ

Zemine göre kadro

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna 4-1-4-1 düzeni ile başladı her zamanki gibi ancak tercih edilen oyuncular biraz farklıydı. Örneğin müdafaanın önünde belki de ilk defa Taylan yoktu, onun yerine Etebo oynuyordu, belli ki hocası onu dinlendirmeyi tercih etmişti. Stoper mevkiinde bu hafta Donk’un yerine Lyundama’yı tercih etmişti, burada amaç Donk’u dinlendirmekten ziyade hava ve saha şartları için Lyundama’yı daha uygun görmüş olmasıydı bence, maçı izledikten sonra ne kadar haklı olduğunu gördük hocasının.

Haberin Devamı

Sol bek mevkiinde Ömer Bayram yerini yadırgamıyor, saha şartları da tam da onun fiziki özelliklerini gerektiriyordu zaten. Gerçi ikinci yarıda rakip onun tarafından çok fazla geldi belki de onun yerinde bir başka arkadaşı olsaydı takımının daha fazla zorlandığını görmüş olacaktık. Linnes ve Marcao bilhassa ilk yarı boyunca oldukça gayretliydiler, maç boyunca da öyle devam ettiler. Gene hava ve saha şartlarını düşündüğünden olsa gerek,

Onyekuru’nun yerine Kerem’i tercih ederek başladı oyuna Fatih hoca, aynı zamanda gerektiğinde hamle futbolcusu olarak da saklamıştı kendisini, nitekim tam da hocanın düşündüğü gibi gelişti oyun ve Onyekuru son bölümde daha zinde bir şekilde arkadaşlarına katıldıktan sonra penaltıyı da almayı başardı takımı adına. Kerem oyuna çok iyi başladı ve aynı şekilde devam etti oyun boyunca, bu güzel oyununu bir de golle süsleyerek kendisinden bekleneni yerine getirmesini bildi, ilk günden beri beklentim çok yüksek kendisinden. Mohammed golde, duran toptan gelen ortayı çok güzel bir kafa vuruşuyla, Kerem’in önüne indiren futbolcuydu. Mohammed ceza sahası içinde vurduğu kafa toplarında bana rahmetli efsane golcü Metin Oktay’ı hatırlatıyor.

Haberin Devamı

O da ceza sahası içinde kafaya kalktığında sanki havada asılı kalır en iyi nasıl vurması gerektini düşündükten sonra eylemini gerçekleştirirdi. Çok yetenekli bir forvet oyuncusu teke tekte çok rahat rakibi eksiltebiliyor, gerektiğinde çok hızlı olabiliyor, ilerde çok rahat top tutarak takımını rahatlatıyor, gelecekteki beklentim çok yüksek kendisinden.

> İkinci yarının başında Galatasaray gol atsaydı, attığı bu gol maçı koparması adına yardımcı olmuş olacaktı kendisine, Kasımpaşa attığında ise onların adına oyuna ortak olma şansı yaratacaktı, nitekim Kasımpaşa 51. dakikada düşündüğü golü yakalayınca, Galatasaray’ın işini oldukça zorlaştırmış oldu. Maçın geri kalan bölümünde de zaten maçı kurtarmak adına oldukça zorlandılar.

Bu arada Fatih hoca bence gerekli değişiklikleri yaparken biraz da gecikti. Yalnız gecikmekle kalmadı, değişikliği Emre Kılınç’ı sahada bırakacak şekilde, Emre Akbaba’yı değil de, Belhanda’yı tercih etmiş olsaydı daha doğru yapmış olacaktı. Kasımpaşa takımı çok iyi mücadele eden organize bir ekip,santrafor Thelin, çok iyi bir oyuncu, nitekim attığı golde de beklediği yer olarak ve almış olduğu pozisyonu çok iyi bir kafa vuruşuyla gole çevirerek bunu göstermiş oldu.

Muslera Galatasaray’ın yediği golde çok hatalı bir çıkış yapmakla kalmadı aynı zamanda arkadaşı Marcao’yu da bozarak onu engellemiş oldu. Tabii Marcao da hiç hatasız değildi, rakibine karşı yanlış pozisyon almıştı kendisi de. Yediği golden sonra Galatasaray çok zorlansa da maçı kazanarak,üç puanı almasını bildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ