MENÜ

Yorgunluk mu organizasyon eksikliği mi?

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna yine 4-1-4-1 oyun düzeni ile başladı. Oyunun 12. dakikasında Taylan rakip müdafaanın arasına attığı topla Diagne’yi gole yaklaştırdı ama Diagne bunu değerlendiremedi. Daha sonra bir Kasımpaşa atağında Yusuf Erdoğan golünü attı, fakat Var Diagne’ye pozisyonun başlangıcında yapılan hareketin faul olduğunu işaret edince, Cüneyt Çakır pozisyonu tekrar izledi ve golü iptal etti. Omar bu pozisyonda çıkmakta gecikince ofsaytı bozmuştu ,dolayısıyla müdafaanın arkasına atılan topta arkadaşlarının tamamının oyundan düşmesine neden olmuştu. Bence Galatasaray takımının müdafaasındaki bir oyuncunun böyle bir hatayı yapmaması gerekir.

Haberin Devamı

Etebo orta sahada çok etkili, rakibe baskı yapıyor top kazanıyor takımı atağa kalkarken pas atarak onlara bir hayli yardımcı oluyor. Kasımpaşa takımı 40 ile 45. dakikalar arasında bir hayli tehlikeli oldu .Bunlardan iki tanesinde kaleci Fatih, Aytaç’ın şutlarını olağanüstü müdahalelerle çıkardı. Müthiş bir gol atan Yusuf Erdoğan, Galatasaray müdafaasını ilk yarı boyunca çok zor durumlara düşürdü. Tabii bunda Omar’ın hataları ona yardımcı oldu. Benim bildiğim kadarı ile Yusuf Erdoğan geçen sezon kulübün kapısından geri gönderildi . Galatasaray takımında son senelerde bu konulara çok hakim kişiler mevcut ne de olsa. İkinci yarıda Omar aksamaya devam ediyordu.

Haberin Devamı

Etebo ilk maçta bende bırakmış olduğu iyi futbolcu izlemini üstüne koyarak devam ettiriyor. Zaman geçtikçe yerinin vazgeçilmezi olacak. Öyle gözüküyor ki hoca tahtaya orta sahayı yazarken ilk olarak Taylan ve Etebo’nun isimlerini yazacak. Bu şartlarda müdafaanın sağında kesinlikle Lınnes oynamalı. Bence orta sahada Taylan daha önde oynasa çok farkedecek hem takımı adına hem de kendi adına. Rakip takım müdafaasının arasına ve arkasına atacağı toplarla çok fazla pozisyon zenginliği yaratacaktır. Zaten Galatasaray takımı son maçlarda gol pozisyonuna girmekte bir hayli zorlanıyor, bu değişiklik takımın gol yollarındaki eksikliği telafi edecektir.

Taylan’ın orada oynadığında takıma yapacağı katkıyı düşündüğümde gol pozisyonuna girmekte zorlanan bir Galatasaray takımı kalmayacağını görüyor ve hissediyorum. Arda’nın henüz tam olarak hazır olmadığını görüyorum, zaten hocası da tek devre oynatabiliyor şimdilik. Bu konuda araya milli maç girmesi Arda’ya bir hayli yardımcı olacaktır. Galatasaray içerideki çoğu maçta ve bilhassa maçı çevirmek durumunda kaldığında çift forvet oynamayı tercih edecektir. Bu arada Fatih Hoca maçın son beş dakikasında kendisini oyundan alarak doğru olanı yaptı ve bir ilke daha imzasını atmış oldu.

YORUM YAZ