MENÜ

Yeni düzen farkı getirdi

Abone Ol Google News

Galatasaray, iki forveti de hazır ve formda olunca, çift santrafor oynamayı tercih etmişti. Tercihini bu yönde kullanınca sezon başından beri oynamış olduğu oyun düzeni olan 4-1-4-1’i değiştirmek zorunda kalmıştı. Bu sezon belki de oyuna ilk defa 4-4-2 düzeniyle başladı. Bu sistem gereği kanat akınlarında beklerini ileri çıkardığından iki bekine de çok iş düştü.

Haberin Devamı

Sol tarafta Saracchi bu görevi çok başarılı bir şekilde yerine getirdi. Rakibin sağ tarafını zorladığı gibi çok fazla sayıda orta yaparak takımının hücum gücüne sistemin gerektirdiği katkıyı sağlamış oldu. Aynı şekilde Yedlin sağ tarafta en az onun kadar faydalı oldu. Mostafa ve Falcao ileride değişerek biri merkeze geldiğinde diğeri sol uca kaymayı tercih ediyordu.

Hocası Emre Akbaba’yı kazanmak adına ona ilk onbirde yer vermişti ama Emre bekleneni vermekten uzak kaldı. Bir pozisyonda altı pasın içindeki fırsatı topu ıskalayarak kaçırmasaydı kendisine olan güveni kazanması için gereken süreyi belki de çok kısaltmış olacaktı. Emre Kılınç orta sahanın solunda Fernandes ise sağında beklerin boşalttığı bölgeyi kapatmakla görevlendirilmişlerdi. Taylan yine oyun kurucu görevini üstlenmiş çok isabetli paslar dağıtarak faydalı olmaya devam ettiği gibi orta sahada herkesin imdadına koşup rakibine pres yaparken de oldukça başarılıydı.

Haberin Devamı

Geçen hafta Linnes’in yaptığı pas hatasını bu kez Luyindama yaptı. Muslera çok iyi zamanlamayla çıkarak kalesini kapatınca golü önlemiş oldu. İlk yarının son dakikasında Falcao ayağını bir tilki kurnazlığı ile rakibinin önüne uzatarak ancak onun ustalığındaki bir golcünün atabileceği bir golü atıyordu. Galatasaray ikinci yarıya 1-0’ın avantajıyla çıkınca Kayseri birinci yarıdaki oyun düzenini değiştirmek zorunda kaldı. İlk yarı kendi sahasında bekleyerek oynamış olduğu oyun düzenini terk edip rakip sahada gol aramak zorunda kalınca arkada derin boşluklar bırakıyordu.

Nitekim Fatih hoca Onyekuru’yu oyuna alarak rakibinin bu zaafından yararlanmayı düşündüğünde en doğrusunu yapmış oluyordu. Onyekuru da böylece kendine düşeni yaparak attığı iki golle hocasını haklı çıkarmıştı. Yalnız Onyekuru’nun attığı ikinci golde Feghouli‘nin onun önüne attığı ara pasına değinmeden geçemeyeceğim. Akıl dolu bu zarif pas rakibin iki oyuncusunu oyundan düşürerek onu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Feghouli oyuna girdikten sonra hocası Taylan'ı Fernandes'in yerine kaydırarak oyun kurma ve pas dağıtma görevini Feghouli’ye vermişti. Anlaşılan o ki Fatih hoca oyuncusunun bu yeteneğini keşfetmiş ona bu görevi vermeyi özellikle tercih etmişti. Zira bu görevi üstlendikten sonra Feghouli orada adeta değerli bir taş gibi parladı. Galatasaray çok zorlu bir deplasman maçını da geride bırakarak yoluna devam etti.

YORUM YAZ