MENÜ

Tudor'un sağ kanadı!

Abone Ol Google News

İlk yarı başından itibaren Martin Linnes farkı oyuna yansıdı ve 17. dakikada skor 2-0 oldu. Tudor zamanında başlatılan Martin Linnes, Belhanda ve Feghouli üçlü organizasyonları nedense bir türlü devam ettirilemedi bugüne kadar. ilk uygulaması da adeta nerede kalmıştık dedirtti. Örneğin geçen hafta Beşiktaş maçına Şener’le başlamak oyunu Galatasaray adına dezavantajlı duruma çevirmiş oldu.

Haberin Devamı

Maçın ilk dakikalarından itibaren Martin Linnes rakip müdafaanın arkasına ısrarlı bir şekilde koşular yaptı,bu koşuları değerlendiren Belhanda ve Feghouli attıkları toplarla devamlı pozisyon yaratmış oldular.Zaten bu başarılı organizasyonların sonucunda Belhanda yaptığı bir asistle ilk golü attırdı. Feghouli jeneriklik bir gol attı, ardından Belhanda adeta arkadaşına nazire yaparcasına bir jeneriklik gol de kendisi attı. Galatasaray sağ kanadından geliştirdiği önlenemeyen ataklarının neticesinde ilk yarıyı 3-0 gibi farklı bir skorla kapattı.

İlk yarı boyunca ileri çıkmaması tembihlenen Saracchi skorun vermiş olduğu güvence ile olsa gerek, ikinci yarı ileri çıkma izni verildiğinden çok sık ataklara katıldı, devamlı ileri çıkarak çok faydalı işler yaptığı gibi skora da katkıda bulundu. Tabii ikinci yarının hemen başında onun boşalttığı bölgeye koşu yapan Rodallega önüne atılan topu genç oyuncu Tusha’ya çok güzel bir gol pası olarak aktarınca,ona da golü atmak kaldı. İşte bu da ilk günden beri anlatmaya çalıştığım Saracchi’nin atağa çıktığında arkasında oluşan boşluğun rakip takımlar tarafından çok rahat bir şekilde değerlendirilebilmesi olsa gerek. Taylan sezon başından beri kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde oynadığı maçlardan sonra ilk defa yorgun düştüğünü hissetiriyordu adeta, hocasının onu bundan sonraki maçlarda rotasyona sokacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Son golü atan Sekidika o golleri devamlı atacak gibi gözüküyor, zira oyuna girdikten hemen sonra benzer pozisyonları yakaladı o kanatta, toplara çok sert vurabildiğini de görebiliyorsunuz bariz bir şekilde. Kendisi çok umut vaadediyor bence. Sol kanat organizasyonları da sağ kanat seviyesine geldiği an Galatasaray takımı o zaman kusursuz olacaktır, tabii çok özel bir santrafor olmazsa olmazı bu işin. Lyundama yedek soyunmuştu, Beşiktaş maçında da yedek başlayıp oyuna sonradan girmiş olsaydı Galatasaray için daha hayırlı olurdu.

Hazır olduğunda ve maç eksiğini giderdiğinde zaten vazgeçilmez olduğunu hepimiz biliyoruz. Denizlispor’da ikinci yarıda oyuna giren genç oyuncu Tusha, çok yetenekli bir oyuncu olduğunu attığı golle de kanıtlamış oldu, izlenmeye değer bir oyuncu olduğu kesin.

YORUM YAZ