MENÜ

Trabzonspor zirveye doğru

Abone Ol Google News

Haftanın maçında ilk düdüğün ardından zorunlu bir değişiklik gerçekleşti. Abdülkadir Parmak sakatlandı ve yerine Baker girdi. Aslında bu değişiklik Abdullah hocanın 60. dakikadan sonra düşündüğü bir hamle olmakla beraber, zorunlu olarak oyunun başında yapmış oldu. Baker oyuna girdikten sonra orta sahada çok etkili oynadı.

Haberin Devamı

Djaniny’nin orta sahada Montero’nun yapmış olduğu yatarak ve yanlış hamlenin sonucunda kazandığı topu çok iyi taşıdıktan sonra orta sahadan ısrarla koşu yapan Baker’ı bekliyerek, rakip müdafaanın arasına attığı çok iyi bir topla onu kaleci ile karşı karşıya bıraktı ancak Baker bu pozisyonda topu kaleciye teslim etti. İlk yarı boyunca Nwakaeme Beşiktaş’ın sağ tarafını adeta yıprattı. Aslında Trabzonspor, bilhassa Nwakaeme’ye geriye dönmeyebilirsin demiş, o da dönen her topu önde bekleyerek aldıktan sonra, hücuma her çıktığında çok iyi işler yaptı, zaten birini golle sonuçlandırdığı gibi birininde asistini yaptı.

Golden önce olduğu gibi birçok pozisyonda Josef onun karşısında çok zor ve çaresiz durumlara düştü. Berat da oynadığı sürece çok başarılıydı. ilk golde de katkısı tartışılmazdı. ilk maçından sonra da söylediğim gibi gene söylemek istiyorum Türk futbolu çok büyük bir yıldızı kazanmak üzere. Flavio orta sahanın iyilerindendi, Trabzonspor,oynamak istediği oyun düzenini hem çok çabuk,hem de çok baskılı oynar olmuş,bundan sonra hızla zirveye tırmanacaklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın özelliği olan baskılı ve orta sahada topa hakim olma özelliğini ellerine geçirerek oyunun hakimi oldular. Victor Hugo hem attığı golle hem de oyun boyunca gösterdiği istekli ve arzulu oyunla geceye renk katan isimlerden biri oldu. Nwakaeme’ye tekrar değinmeden geçemiyeceğim çok özel yetenekleri olan bir oyuncu,topla buluştuğunda adeta giderek hızlanıyor rakibini tesirsiz hale getiriyor,sonrasında da ya atıyor ya da arkadaşlarına attırıyor. Adeta tek başına takımının hücum gücünü oluşturuyor.

Trabzonspor, yediği ilk ve tek golde Edgar’ın Serkan’ın kademesine girmek yerine,yerinde kalmayı tercih etmesi etkili oldu,bunu belirtmekte fayda olduğuna inanıyorum.Trabzonspor bu akşam çok önemli bir maçı kazanarak yoluna devam etti.

YORUM YAZ