MENÜ

Takımı da eksik puanı da!

Abone Ol Google News

Galatasaray maça mecburen bir takım değişikliklerle başladı. Taylan cezalı olunca sağ stoper Lyundama ,her iki stoperin önünde Donk oynadı. Lyundama’ya kesin olarak oyunu Marcao ile başlatması söylenmiş. Her topu aldığında Marcao’yu aradı .Donk Taylan’ın yerini dolduracak en ideal kişi olmakla beraber onun kadar çabuk ve hareketli değil , daha dar alanda oynuyor. Martin Linnes ilk yarı boyunca rakibin sol tarafını adeta yol geçen hanı yaptı. Devamlı boşta kalarak rakibin arkasına sarktı , yaptığı ortalarla tehlikeli oldu .

Haberin Devamı

Marcao maçın tamamında çok iyi ve hatasız oynadı . Hem rakibin ataklarını keserken hem de oyunu başlatırken kusursuzdu. Oğulcan geçen hafta çok başarılı olmakla beraber buna rakibinin oynamış olduğu oyun planı da izin vermişti. Zira orada oynamak için geniş alan buluyordu ve yüzü kaleye dönük oynuyordu. Fakat bu hafta dar alanda yakın markajda ve kaleye arkası dönük oynamak zorunda kaldığı için etkisiz kaldı. Çünkü bu şekilde oynayabilmek için bir santraforun bütün özelliklerini taşımak gerekir.

Haberin Devamı

Nitekim 47. dakikada Belhanda sıfıra yakın aldığı topu çok zor bir pozisyonda kaleye paralel olarak kestiğinde orada gerçek bir santroforun olabileceği umudu taşıyordu bence. Galatasaray oyuna geçek santraforu Falcao ile başlayıp Oğulcan’ı sağ kanatta Emre Kılınç'ı da Arda’nın yanında oynatsaydı ,daha doğru başlangıç yapmış olurdu. Bu düzende Falcao’nun yine sakatlandığını düşündüğümüzde oyuna ilk başladığı tertip ve düzene dönmesi daha doğru olurdu. ilk yarı boyunca Antalyasporlu futbolcular Arda’ya yakın markaj uyguladılar. Onun hareket alanını daraltmak için özellikle bir kişi görevlendirilmişti.

İkinci yarının hemen başında Emre Kılınç’ın oyundan atılmasıyla Galatasaray oyuna on kişi devam etmek zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra Arda oyuna tüm ağırlığını koydu. Buna Belhanda da aynı şekilde ortak olunca,Galatasaray oyundaki üstünüğünü devam ettirmiş oldu. Saracchi takımı kontra yediğinde hem yerini kaybediyor hem de rakibini kaçırmaya devam ediyor. Buna kesinlikle bir çare bulunmalı. Oyunun hücum yönünü oyamayı daha çok sevdiği bir gerçek. Ömer Bayram oyuna 60. dakikadan sonra girdiğinde diri olduğu için zaten kuvvetli bir futbolcu olduğundan çok etkili olabiliyor fakat ilk onbirde başladığında oyunun tamamında aynı randımanı veremiyor.

Galatasaray ikinci yarı on kişi kalmasına rağmen oyunun tamamını üstün götürdü. Böyle bir ortamda ve oyunda 3 puan almayı başaramaması Sarı - Kırmızılı ekip adına üzücüydü.

YORUM YAZ