MENÜ

Seyircisiz derbi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyun başlar başlamaz Fenerbahçe Galatasaray’a ilerde baskı kurarak oynamaya başladı. Burada amaç Galatasaray’ın oyuna rahat başlamasını engellemekti. Nitekim ilk 20 dakikada bunda başarılı oldu ama ilk 20’den sonra Galatasaray hücum etmeye başladı ve bir kaç tehlikeli pozisyon yakaladı.
Erol hoca forvetini bilhassa Taylan Antalyalı’yı rahat oynatmaması için tembihlemiş ve Taylan da rahat top alamadığı için Galatasaray oyun kurmakta ve ileriye çıkmakta aksaklıklar yaşamış oldu. İlk yarı Fenerbahçe oyununu Galatasaray’ın rahat oynamaması üzerine kurduğu için oyun sıkışmış oldu. İkinci yarı Fenerbahçe’nin kendi oyununu oynamaya karar vermiş olduğunu gördük. Bu sefer oyunu kendi sahasında kontrol edip kontra toplarla çıkmaya çalıştılar. Bu oyun tarzında Ozan Tufan çok gayretliydi ve çıkana kadar da bu gayretini sürdürdü hatta Galatasaray müdafasını çok zorladı.
Fenerbahçe’yi ilk iki haftadaki futboluyla kıyaslamamız mümkün değildi. Çok farklı bir Fenerbahçe vardı, takım olmaya başlamış. Altay kalesinde güven verdi. İki bek Gökhan ve Caner mücadeleye bilinen kalitelerinde devam ediyorlar. İki stoper Tisserand ile Lemos gayet uyumluydular. Müdahaleleri çok yerinde yaptılar. Dolayısıyla Fenerbahçe müdafaası kaliteli bir hal almış. Gustavo çok gayretliydi, çok çalıştı. Sosa ideal halini bulduğunda Fenerbahçe’nin yarı gücünü oluşturacaktır. Ozan Tufan bana göre takımın en iyisiydi. Takımının hücum gücünü arttırdı. Ben Erol hocanın sistemini oturttuğu zaman Fenerbahçe’nin hakettiği yere geleceğine inanıyorum. Galatasaray takımına gelince Fenerbahçe’nin oyun tarzı karşısında bilhassa ilk yarı boyunca oyun kurmakta zorlandı.
Galatasaray da kaleci Fatih güven vericiydi. Stoper olarak Marcao sezon başından beri çok iyi Luyindama topla gereksiz oynaması haricinde duran ve yan toplarda son derece etkiliydi. Martin Linnes takımın en iyisiydi zaten sağ ayaklı olmakla beraber Fatih hoca sol tarafta görev verdiğinde hiçbir zaman aksamadı şimdiye kadar. Fenerbahçe, Belhanda ile Taylan Antalyalı’ya baskı kurarak Galatasaray’ın oyun düzenini bozdu. Taylan Antalyalı bölüm bölüm başarılı oldu ama Belhanda zorlandı ve takımına pek fazla katkıda bulunamadı.
Feghouli etkisizdi, Falcao da rakip stoperler tarafından yakın markaja alındığı için hep kendi sahasına doğru çıkarak top istemek zorunda kaldı dolayısıyla etkisi azalmış oldu. Arda çıkana kadar iyiydi zaten yorulunca hocası çıkardı. Babel oyuna girdiği andan itibaren elinden geleni yaptı. O dakikada oyuna giren bir oyuncunun yapabileceği ne varsa tüm iyi niyetiyle yapmaya çalıştı. Netice olarak Fenerbahçe takımının geleceği Erol hocayla umut verici. Galatasaray takımı da zaman geçtikçe daha da oturacaktır.

YORUM YAZ