MENÜ

Neredeyse kusursuz

Abone Ol Google News

Galatasaray her zamanki gibi oyuna 4-1-4-1 olarak başladı. Oyun içinde Feghouli ve Emre Kılınç geri gelerek Taylan’a yardımcı oldular. Galatasaray çok istekli başladı ve ilk yarı boyunca öyle devam etti. Özellikle Diagne içlerinde en istekli ve en hareketli olmaya çalışanlarından biriydi. Bu maçta çakılı santrafor olmaktan ziyade geriye gelen, boş alan yaratan, arkadaşlarına yardımcı olan bir oyun sergiledi. Bu oyun tarzı hem ekibi hem de kendi adına çok faydalı oldu.

Haberin Devamı

Devre biterken kazanılan penaltıyı gole çevirerek takımı ve kendi adına avantaj yarattı. Oğulcan kendi ve takımı adına geçen haftadan çok farklıydı. Çoğu kez içeri katetti, pozisyonlara yardımcı oldu, kendi adına pozisyonlar kazandı, vurduğu bir kafa topu da üst direkten geri döndü. Bunun gibi birkaç pozizyonda da çok etkiliydi. Taylan her zamanki gibi hatasız oynadı. Devamlı oyunun içinde oldu, rakibi bozdu, oyunu başlattı, devamında katkı sağladı ve sonucun mimarlarından biri oldu.

Feghouli geri geldi ,top aldı oyunu yönlendirdi, çok istekliydi. İkinci yarının başında Rize oyuna baskılı başlayıp ilk dakikalarda gol bulmak istedi. Fakat Marcao onlara izin vermedi. Başarılı futboluyla rakibin direncini kırmış oldu. Gerektiğinde takımı atağa kalkarken oyunu başlatan kişiydi.

Haberin Devamı

Donk da kusursuz oynayarak ona yardım etti. Geçen hafta da yazdığım gibi tekrar söylemek istiyorum Lyundama da döndüğünde Taylan'ın yanına Donk monte edilirse Taylan hem daha rahatlamış olur hem de hücuma katkıda bulunmuş olur. Haftalardır dün akşam attığı golü tarif ediyordum. Nitekim attı. Bu pozisyonları çoğaltması için Donk ile beraber oynamasında fayda var.

Rize takımında bir oyuncuya değinmeden geçemeyeceğim. 10 numaralı Boldrin tartışmasız yetenekli bir oyuncu fakat oyunun başından atıldığı ana kadar yeteneklerini kullanmak yerine hakemle didişti ve onu etkilemeye çalıştı. Dolayısıyla top oynamaya fırsat bulamadığı gibi oyundan atılarak takımını da eksik bırakmış oldu.

Galatasaray takımı hafta içi çok iyi çalışılmış ve planlanmış, uygulamada gayet başarılı olan, bölgeler arası bağlantıyı iyi kuran bir takım hüviyetindeydi.

YORUM YAZ