MENÜ

İstedi, oynadı ve kazandı

Abone Ol Google News

İki takım da oyuna temkinli ve kontrollü oynayarak başladı. Hocası Taylan’dan uzun ve isabetli toplar atmasını istemiş belli ki. Fakat ilk etapta bu topları atabileceği boş alanda ve fazla sayıda arkadaşını bulamadı. Belhanda bu konuda kendisine yardımcı oldu. Çoğu kez boşa çıkarak top istedi ve alarak takımını başarılı bir şekilde atağa kaldırdı.

Haberin Devamı

Erzurumspor’un hocası futbolcularına atağa çıkarken sanki siz topu Gomez’ e atın gerisine karışmayın demişti. O da her aldığı topta Galatasaray müdafaasını zor durumlara düşürdü ve hocasını mahçup etmedi. Topla her buluştuğunda hızlı ve çok çabuk olan iyi dripling yapabilen teke tekte çok rahat adam geçebilen bir futbol sergiledi. Bu güzel oyunun neticesinde takımına bir de penaltı kazandırarak ekibinin devre arasına 1-1 berabere girmesini sağladı. İkinci yarıya Galatasaray teknik ekibi Gomez’i fark ederek başlamıştı. Luyindama veya Marcao’dan birinin ona yakın oynaması tembihlenmişti. Böyle olunca boş alan bulamadı ve Gomez ikinci yarı etkisiz kalmış oldu. İlerleyen dakikalarda Falcao bana göre adına ve kalitesine yakışan bir gol attı. Önce rakip müdafaaya kendini unutturdu sonra da adeta Babel’e eliyle işaret ederek topu nereye atması gerektiğini gösterdi. Babel de topu atabileceği en iyi yere attı.

Haberin Devamı

Falcao topu göğsüyle indirerek sağ ayağıyla o kadar güzel tamamladı ki seyreden herkese işte bu tam da bir Falcao golü dedirtmiş oldu. Taylan artık kendi yerine tamamıyla adapte oldu. Sanki senelerdir orda oynuyormuş gibi kendinden emin ve rahat. Yeri geliyor en yakınına tek top ve basit oynuyor yeri geliyor uzağa tek top atıyor ve bunları hep başarılı bir şekilde yapıyor. Nitekim ilk golde Belhanda’ya attığı topla rakip takımın tamamına yakınını oyundan düşürerek Belhanda’nın gol pası vermesini sağlamış oldu. Orta alanda Taylan ve Belhanda geçişleri çok güzel oldu. Taylan’ın başlatıp Belhanda ile organize devam eden ataklar çok etkili olacağa benziyor.

Falcao’nun kırmızı kart görmesine neden olan ikinci sarı karttaki olayın, Erzurumsporlu futbolcunun Arda‘ya yaptığı müdahalenin birebir aynısıydı. Hakemin Arda’ya yapılanı eliyle çizerek tarif ettiğini Falcao için de aynı şekilde tarif etmesi gerekirdi. Dolayısıyla Falcao haksız yere kırmızı kart görmüş oldu. Geçen hafta sağ kanattaki organizasyon eksikliğinden bahsetmiştim, bu hafta orda iyi işler oldu. Emre Kılınç içeri kaçarak Omar ‘ın önünü açmış oldu. Omar bu boşluktan birçok kez atağa çıktı önüne atılan topları sıfıra inerek orta yapma şansı yakaladı. Sarachhi çok gayretliydi o da defalarca ataklara katkıda bulundu. Önündeki Babel de eski güzel günlerine dönmüş gibiydi. Çok güzel ve faydalı işler yaptı iyi niyetle mücadele etti. Golde Falcao‘ya attığı top enfesti. Netice olarak Galatasaray bu hafta oynamak istedi, oynadı ve kazandı.

YORUM YAZ