MENÜ

Hoş geldin Taylan Antalyalı

Abone Ol Google News

Galatasaray takımı bu sene daha organize daha çabuk oynayan yardımlaşmaya önem veren bir takım haline gelmiş .Geri dörtlüsü gayet iyi, özellikle Saracchi sol tarafta geçen seneye göre hiç hatasız çok faydalı oynadı, geliştirmiş kendini, hücuma çok katkı sağlıyor. Arda ile çok iyi işler yaptılar, ileride daha iyi olacaklarını zannediyorum.Yalnız Arda ilk yarım saatten sonra yorulma belirtileri gösterdi, bu ikinci yarıda daha belirginleşti zaten hoca da kendisini zamanında oyundan aldı.

Haberin Devamı

Sağbek Omar zaten kaliteli bir kumaş, çok hızlı arkadaşlarının kademesine zamanında giren duracağı yeri iyi bilen hücuma çıkarken çok çabuk çıkabilen birisi. Stoperler ikisi de şu anda yerlerinin en iyileri olarak görünüyorlar. Ancak Luyindama gereksiz riske giriyor ve gereksiz tehlikelere neden olabiliyor,tabii bu kendine aşırı güvenmesinden kaynaklanıyor, devam ederse sakatlanmasına da yol açabilir.Belhanda bu sene sorumluluk üstleniyor ve mücadele ediyor. Belhanda isterse her zaman Galatasaray’ın kaderine tesir edebilecek bir oyuncu, çok şık bir gol atarak bunu göstermiş oldu.Taylan Antalyalı’yı uzun süredir izliyorum ve ondan beklentim çok yüksek, bir aksilik olmazsa Türk futbolu çok özel bir futbolcu kazandı ve uzun seneler onu izleyeceğiz. Oyun içinde oyunun yönünü değiştirebilen müthiş uzun tektoplar atıyor ve bu toplarla rakip müdaafayı oyundan düşürüyor nitekim Feghouli’yi iki üç kere bu tür toplarla birleştirdi.

Haberin Devamı

Oyunu çok çabuk oynatmaya çalışması ve araya çok özel toplar atarak gol pozisyonlarının yaratıcısı olması bir başka özelliği.Şimdi bu takımda Falcao’yu santrafor mevkiine koyuyorsunuz doğal olarak zaten bu sene geçen seneden çok farklı ve kuvvetli. Diagne bu sene akıllanmış gözüküyor şimdilik aynı zamanda çok hırslı ve istekli, böyle olunca ilk etapta kenarda bekliyor olması ona haksızlık oluyormuş gibi geliyor bana. Dikkat ederseniz ceza sahasının içine çok hakim, duracağı yeri çok iyi biliyor her şekilde topla buluşuyor, gol vuruşları da çok özel. Bazı maçlarda Fatih Hoca ikisini birlikte oynatacaktır. Kaleci Fatih bilhassa ikinci yarı çok iyi işler yaptı takımının düştüğü tehlikeli pozisyonların kurtarıcısı oldu, sanki uzun yıllardır bu takımın kalecisiymiş gibi oynadı.

Başakşehir’i irdeleyecek olursak kaleci Mert çok iyi, iki senedir kusursuz oynuyor diyebiliriz zaten hem Milli takımda hem de kendi takımında oynaması ve tercih edilmesi bunun delili. İki stoper hem tecrübe hem de kalite anlamında çok iyiler,sağbek herzamanki özverili futbolunu oynuyor, Edin Visca ile iyi anlaşıyorlar ve organize ataklar yaparak rakibi zor durumda bırakıyorlar.Solbek ilk yarı sol tarafın aksamasına yol açmıştı ama ikinci yarı oyuna giren yeni transferleri iyi gözüktü ve o tarafı rahatlattı.İrfan Can Kahveci çok iyi bir yetenek herzaman takdir ettiğim bir topçu kendisi. Mahmut herzamanki gibi çok iyi mücadele ediyor ve takımına katkı sağlıyor, vazgeçilmesi çok zor birisi.Bence Başakşehir takımı tam olarak hazır gözükmedi. 3-4 hafta sonra daha hazır olacakları muhakkak .Taylan Antalyalı’yı ısrarla söylüyorum; bu şekilde devam edecek olursa Türk Futbolu çok önemli bir yıldız kazanmış olacak,şansı herzaman yanında olur inşallah.

Haberin Devamı
YORUM YAZ