MENÜ

Hem zemin hem tercih meselesi

Abone Ol Google News

Galatasaray oyuna başlarken rakip müdafaanın arkasına atılan uzun toplarla forvetlerini buluşturmayı planlamıştı. Bu topları atmakla da Taylan ve Belhanda görevlendirilmişti. Sol kanatta Saracchi, Belhanda, Onyekuru organizasyonları ilk yarı boyunca başarılı uygulanmakla beraber, neticeye tesir edecek bir hamle yapılamadı. Bunda zeminin çok kötü olması kabul edilebilecek yegane mazeretti bence.

Haberin Devamı

Fernandes’e ileriye daha yakın oynayabileceği söylenmişti. İlk yarı boyunca Belhanda ile yer değiştirerek oynadılar. Falcao’nun attığı ilk gol adeta jeneriklikti, tamamen kendi kabiliyet ve becerisi ile hazırladığı topu çok usta bir ayak içi vuruşuyla tamamlayarak attı bu golü. Geçen hafta Ankaragücü takımına ligin sonuncu takımı muamelesi yapılınca, gereken ciddiyet gösterilmemiş ve üç puan kaybı yaşanmıştı. Halbuki Ankaragücü çok iyi top oynayan bir ekip. Hikmet Karaman da gelince en büyük eksikliklerini tamamlamış oldular.

Bu hafta Sivasspor takımına karşı da oyuna Fernandes yerine Feghouli ile başlansaydı daha doğru olurdu. Belhanda,Feghouli ikilisinin aynı anda sahada olmaları da çok önemli bir faktör. İlk yarı boyunca, Yatabare her hava topuna hakim oldu bunlardan birinde de Donk’tan aldığı bir topta araya giren Linnes Muslera’ya hatalı bir geri pası yapınca Sivasspor öne geçmeyi başardı. ilk yarı sonunda da Sivasspor devreyi önde bitirdi.

Haberin Devamı

Fatih hoca iki haftadır oyuna yanlış takım tertibi ile başladığı gibi, geriye düştüğünde de müdahale etmekte hem geç kaldı, hem de yanlış oyuncu tercihlerinde bulundu. Orta sahasının en çalışkan ve en iyilerinden biri olan Belhanda ikinci yarıda oyundan çıkana kadar da takımının hücum gücüne katkı sağladığı gibi orta sahada oyunun her iki yönünüde başarılı bir şekilde oynayabilmişti. Neticede Galatasaray’ın takımı adına mazeret olarak ileriye sürebileceği tek faktör sahanın zemini kalıyordu, zira geçen hafta olduğu gibi tek hatanın hakemde olduğunu vurgulamaya çalışmak faydadan ziyade zarar getirecektir.

YORUM YAZ