MENÜ

Göz kamaştırıyor

Abone Ol Google News

Galatasaray ilk yarı boyunca oyunun hakimi gözüktü, bir iki kontra yedi ama devrenin genelinde oyunda üstündü. Galatasaray’ın en büyük özelliği ilk yarı boyunca iki kanadı da çok iyi kullandı. Martin Linnes sağ kanattan Feghouli ve Oğulcan ile çok güzel organize oldular. Rakip müdafaanın sol tarafını adeta bunalttılar. Nitekim golün ortası da böyle bir atak organizasyonunun sonucunda Feghouli’nin çok özel ortasından geldi.

Haberin Devamı

Yalnız burada Diagne’nin golü tam anlamıyla jeneriklik bir gol oldu. Göğsüyle topu o kadar güzel aldı ve önüne indirdiki rakibini de oyundan düşürerek etkisiz bıraktığı gibi topu da çok özel bir vuruşla gole çevirdi. Sanki bu golle birlikte ben çok kaliteli ve özel bir golcüyüm dedi. Taylan müdafaanın önünde herzamanki gibi bir emniyet sibobu oluyor, heryere koşuyor rakibi bozuyor akabinde topa hakim olduğunda oyunu başlatıyor,hücumlara katkıda bulunuyordu.

Feghouli de onu hiç yalnız bırakmadı. Martin Linnes ile çok iyi yardımlaştı ve organize ataklar geliştirdi. Feghouli iki haftadır çok farklı oynuyor belli ki küskünlüğünü atmış kafası oldukça rahat tamamen oyunun hakimi bir pozisyondaydı. Oğulcan da iki haftadır üzerine koyarak oynuyor. İçeri katediyor rakip müdafaanın arasına girerek oyun düzenlerini bozuyordu.

Haberin Devamı

Sol kanatta Emre Taşdemir de devamlı bindirme yapıyor Emre Akbaba ve Emre Kılınç ile birlikte çok iyi organize olarak rakip müdafaanın arkasına sarkıyordu.. Hatayspor ikinci yarıya rakibinin iki kanadından da çok rahat geldiğini görmüş olacak ki oyuna o bölgelere önlemini alarak başladı. Bu da Galatasaray ı yavaşlattı.

Feghouli oyuna ilk andan itibaren ağırlığını koydu, golde olduğu gibi çok güzel paslarla oyuna yön verdi. Emre Taşdemir eski başarılı günlerindeki gibiydi adeta. Emre Akbaba da uzun süren sakatlığından sonraki maç eksikliğini tamamlamış gibi. Kerem Aktürkoğlu’na özel bir paragraf açmak istiyorum. Geçen haftalardaki maçlarda da değinmiştim. Kendisinden beklentim çok yüksek Galatasaray ve Türk futbolu çok özel, yetenekli bir genci kazanmak üzere. Attığı golde arkadaşının koşu yoluna topu atıyor kendisi gidebileceği en iyi gol noktasına koşarak arkadaşının attığı topla buluşuyor ve çok güzel bir gol atıyordu.

Jesse Sekidika bu sene çok farklı ve hazır gözüküyor. Yeteneklerini kullanacak duruma gelmiş gibi oldukça faydalı olacağına inanıyorum.

YORUM YAZ