MENÜ

Galatasaray inanmamıştı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray oyuna 4-1-4-1 oyun düzeniyle başladı. 3. dakikada kaleci Fatih çok önemli bir pozisyonda yerinde bir müdahalede bulunarak topu dışarı attı. İskoç takımı ilk anlardan itibaren yan toplarda çok etkili olduğunu gösterdi.Gerçi ilk yarıda Galatasaray müdafaası pek fırsat vermedi ama ikinci yarıda ikinci gol böyle bir kafa vuruşu neticesinde geldi.
İlk yarıya dönecek olursak Glasgow Rangers oyuna üstünlük kurarak başlamıştı. Galatasaray ilk 15 dakikadan sonra dengeyi kurdu. Nitekim 20. dakikada Emre Kılınç orta sahada kaptığı topu Feghuoli’ye aktarsa da Feghouli topu aynı güzellikte değerlendiremedi. Galatasaray ilk yarım saatte çok önemli bir tehlike yaşamadı. 30. dakikadan sonra da oyunu rakip sahada oynamaya çalıştı. Linnes ilk yarıda önceki haftalar gibi iyi gözüktü, kanat bindirmelerini yaptı, Babel ile yardımlaşarak hücuma katkı yaptı ama Babel ona müdafaada yardımcı olamadı. Zaten hocası da onu ikinci yarı oyundan aldı. İkinci yarının hemen başında Hagi’nin araya bıraktığı mükemmel topta, Lınnes ve Marcao oyundan düştü ve gerekli müdahaleyi yapamadılar. Burada Lınnes hem pozisyon hatası yapmış oldu hem de Marcao ile birlikte ikinci yarının hemen başı olduğu için tam konsantre değillerdi bence.
İkinci yarı sağ tarafta Omar rakibinin orta yapmasına izin verince bu top Rangers’ın ikinci golüne neden oldu. Halbuki çok rahat müdahale edeceği bir toptu ama bence biraz lakayıt davrandı. İşte maalesef futbol bu tür ciddiyetsizlikleri affetmiyor. Sağbekleri Tavernie çok rahat bir kafa golü attı, tabii burada müdafaanın da o kadar uzak mesafeden gelen bir topa müdahale etmesi gerekirdi bu kadar rahat vurdurmamaları gerekiyordu. Luyindama ve Marcao maçın genelinde iyi olmakla beraber her iki golde de ayrı ayrı hataları vardı bence. Taylan bütün maçlarda oynadığı için biraz yorgun gibiydi ama bu da gayet doğaldı. Gene de ben ona çok güveniyorum ve beklentim çok yüksek.
Belhanda her zaman çok beğendiğim bir yetenek yalnız baskı yediği zaman oyundan düşüyor ve verimli olamıyor, bu yönünü bir halletse hiç eksiği kalmayacak. Bunun için çaba sarfetmesi gerekiyor. Nitekim o baskı yediği maçlardan birini oynadığı için faydalı olamadı. Emre Kılınç’ı bu maçta diğer maçlarına oranla takımına daha faydalı gördüm, oynadıkça çok daha iyi olacaktır. Feghoulı son maçlarda bekleneni veremiyor zaten o maçlarda da Hocası onu oyundan almak zorunda kalıyor. Arkada bizim bilemediğimiz bir neden yoksa düzelecektir, zira sezon başında genelde hep böyle oldu geçtiğimiz senelerde. Falcao Fenerbahçe maçında da bu maçta da yalnız kaldığı ve takımı hücumda çoğalamadığı için pek faydalı olamadı. Zaten onun faydalı olması için takımının topu sürekli bir şekilde rakip ceza sahasına taşıması gerekiyor.
Galatasaray 60. dakikadan sonra genelde oyunu rakip sahaya yıkmış gibi görünse de ,bu biraz da rakibin galibiyeti koruma içgüdüsünden kaynaklandı. Nitekim Rangers bir müddet sonra oyunu rolantiye almayı başardı. Müdafaada 6 numaraları bir tane hava topu bırakmadı bilhassa 2-1’den sonraki dakikalarda Galatasaray’ın yapmış olduğu doldur boşaltlarda ve yan ortalarda bütün topları tek başına aldı ve kesinlikle vurdurmadı. Marcao son dakikalarda çok güzel ve sürpriz bir gol atsa da bence maçı kurtarmak için yeterli vakit yoktu.
Bundan sonra Galatasaray kendi ligine dönmüş oldu ve bu da artık gereğinden fazla yorulmadan oynayacak demektir!

YORUM YAZ